Betydning av lyssignal i bomstasjoner

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Betydning av lyssignal i bomstasjoner.

Betydning av lyssignal i bomstasjoner. Lyssignalet i bomstasjoner hos norske autopass bomstasjoner kan bety flere ting. Les om dette her.

Betydning av lyssignal i bomstasjoner

Betydning av lyssignal i bomstasjoner (foto Vegvesen.no).

Mange lurer nok på hva de forskjellige lyssignalene man får ved passering av automatiske bomstasjoner i Norge betyr. Du kan få grønt, hvitt eller intet lyssignal.

Grønt lyssignal

Grønt lyssignal

Grønt lyssignal

Grønt lys.  Dette betyr at passeringen er godkjent og at brikken er registrert. Du har en gyldig AutoPass-avtale og avtalen er belastet.

Hvitt lyssignal

Hvitt lyssignal

Hvitt lyssignal

Hvitt lys. Har du forskuddsavtale betyr det at saldo på din avtale er lav. Du vil motta ny faktura og denne må betales før din saldo er negativ.

Har du etterskuddsavtale betyr dette at forfallsdato er passert.

Intet lyssignal

Intet lyssignal

Intet lyssignal

Intet lyssignal. Dette kan bety at du har passerer med brikken som ikke har blitt lest eller at din avtale ikke lenger er gyldig.

Mulige feil ved hvis brikken ikke blir lest:

  • Bilen du kjører har en frontrute som hindrer at brikkesignalene blir lest. (Se bilmodeller og plassering av brikken.)
  • Brikken din har lavt batteri
  • En midlertidig feil ved bomstasjon
  • Negativ saldo på din forskuddsavtale

Vær oppmerksom på at etterskuddsavtaler med inkassokrav automatisk blir sperret.

Ved oppstart av nye avtaler så får du ikke korrekt lyssignal før bompengeselskapet har registrert din avtale og betaling.

Hvis du kjører uten AutoPASS-brikke:

  • Registreringsnummeret på alle biler som kjører uten AutoPASS-brikke fotograferes. Faktura sendes eier av bilen pr. post og uten ekstra gebyr. Det gjelder også utenlandske kjøretøy.
  • Du kan tegne en korttidsavtale på inntil to (2) måneder ved å benytte Turistløsningen Visitors’ Payment som ligger på autopass.no. Denne løsningen kan benyttes av både utenlandske og norske kjøretøy. Du kan betale for passeringer som har skjedd opp til tre dager før tegning av Visitor’s Payment avtalen.

Kilde: Autopass.no

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.