3 tips til årets bobilferie

3 Tips til årets kjøretur

Det er få ting i verden som er bedre enn å forlate sitt vanlige hjem i en bobil. Man setter seg inn og er på vei til nye opplevelser og erfaringer. Kanskje har du planlagt en større reiserute, kanskje ønsker du bare å ta ting som de kommer. Uannsett tilbyr en bobil deg en frihet du ikke finner noe annet sted.

Annonse:Men det å kjøre bobil er også et ansvar. Man eier et av de tyngre kjøretøyene på veien og er pliktig til å vise store hensyn til andre billister og gående. Og størrelsen på kjøretøyet kan komplisere det å holde overssikten. Derfor har vi laget en liste med et tips til deg som skal ut å kjøre i år:

Invester i ryggekamera: Mange nyere bobiler kommer i dag med ferdigmontert ryggekamera. Men dette er dessverre ikke tilfellet på en god del av de eldre modellene. Bobiler har en stor blindsone bak seg og en sjåfør er pliktig til å ha kontroll over hva som befinner seg i denne. Det er selvfølgelig mulig å ha kontroll uten ryggekamera, men er betydelig lettere med.

Vit at du er tung : Bremselengden til en bobil er betydelig lengre enn bremselengden til en personbil. Dette er innlysende for de fleste, men færre er villige til å senke farten tilsvarende. En god sjåfør er en sjåfør som vet når han kan kjøre raskt, men enda viktigere: når han skal kjøre sakte.

Ta en kontroll før kjøretur: En bobil er utsatt for betydelige større belastninger enn personbiler på reise. Å sjekke olje, dekktrykk og kjøleveske kan skille en fantastiske tur til alpene og en ikke så fantastisk tur til Tyske verksted. Det er betydelig lønnsomt å sjekke en gang for mye enn en gang for lite.

Annonse:Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.