Fylt tanken med farget diesel?

Hva gjør du hvis du fyller farget diesel på tanken ved en feil?

Hvis du ved en feil fyller farget diesel, må du umiddelbart melde fra til Tollvesenet.

Farget diesel (autodiesel) er fritatt for veibruksavgift, og skal bare brukes i traktorer, motorredskaper og lignende etter nærmere bestemte vilkår.

Hvis du ved en feil fyller farget diesel på bilen din, skal du kontakte Tollvesenet umiddelbart, ved å ringe tollregionen der du bor.

Ved henvendelser om feilfylling av farget diesel skal Tollvesenet i utgangspunktet forlange drivstofftanken tømt. Dersom det av forskjellige årsaker er vanskelig å tømme tanken, kan Tollvesenet kreve opp avgift av det antall liter farget diesel som er fylt. Ved innbetaling av avgiften får du en kvittering for innbetalt beløp. Den skal oppbevares i bilen og er gyldig i fem dager fra utstedelsen. Ved eventuell kontroll etter fem dager, skal drivstofftanken ikke inneholde over 3 % farget drivstoff.

Du kan kun få tillatelse til innbetaling av avgift ved feilfylling én gang.

Denne fremgangsmåten gjelder kun når du på eget initiativ kontakter Tollvesenet.

Høy avgift hvis Tollvesenet avdekker ulovlig bruk av farget diesel

Dersom du ikke melder feilfyllingen til Tollvesenet, og feilfyllingen senere blir oppdaget ved kontroll, blir det ilagt en særskilt avgift. Den særskilte avgiften er kr 20 000 for personbiler og andre kjøretøy med totalvekt under 3 500 kg.

Tyngre kjøretøy får høyere avgift.

Ved gjentakelse kan Tollvesenet ilegge dobbelt sats av den særskilte avgiften. Både eier og den som disponerer kjøretøyet er ansvarlig for betaling av den særskilte avgiften, uavhengig av hvem som faktisk har fylt på tanken.

Annonse:Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.