Bilstol til bobil

Sikkerhet er viktig, å velge riktig bilstol til bobil kan være utfordrende.

Bilstol til bobil. Det kreves ikke noen spesiell bilstol for bobiler i forhold til personbiler. Her omtales i følge Forbrukerrådet noen av de beste bilstolene.

Den bakovervendte modellen Maxi-Cosi 2way Pearl – ligger på Forbrukerrådets liste over de beste barnesetene som er testet de ti siste årene.

Maxi-Cosi 2wayPearl

Kanadiske Maxi-Cosi er en stor og seriøs produsent av barneseter. Maxi-Cosi ligger allerede inne på Forbrukerrådets liste med både baby- og beltestoler. Denne gangen lykkes Maxi-Cosi også med å oppnå flotte resultater for en småbarnstol: 2wayPearl.

Maxi-Cosi 2wayPearl er en kombi-stol, noe som innebærer at den kan brukes både frem- og bakovervendt. Forbrukerrådet anbefaler kun å bruke kombi-stoler bakovervendt. Og når du bruker den bakovervendt, fremstår isofix-stolen 2wayPearl som et svært godt valg.

2 wayPearl oppnår blant annet 4,0 poeng i frontkollisjonstesten, 3,5 poeng i sidekollisjonstesten og 5,0 poeng i Risiko for feilbruk. Til sammen oppnår stolen solide 73 poeng.

2way Pearl er for øvrig den første stolen testet av ICRT/ADAC, som er godkjent i henhold til det nye og strengere i-Size-regelverket. Det betyr at stolen ikke er godkjent i henhold til de klassiske vektgruppene, men at den i stedet er godkjent for barn som er 67 til 105 centimeter lange. 2wayPearl kan brukes fra barnet er omkring 6 måneder helt til det fyller 4 år.

Bilstol til bobi

Bilstol til bobi

BeSafe iZi Go X1

Norske BeSafe har også blitt testet, babystolen iZi Go X1 uten base oppnår 76 poeng, nøyaktig det samme som forgjengeren iZi Go oppnådde i 2011. 76 poeng er solid og kvalifiserer til en plass på forbrukerrådets liste. Go X1 havner et stykke ned på listen, da fem stoler kan vise til enda bedre resultater i denne klassen.

Med isofix-base måtte iZi Go X1 nøye seg med 75 poeng, noe som ikke er bra nok for å hevde seg i isofix-klassen. I denne klassen har nemlig hele ni stoler oppnådd mellom 86 og 79 poeng.

Kilde: Forbrukerrådet.

Mer om BeSafe, Maxi Cosi og Brio produkter finnes her på Babystore.

 

Best i test liste fra Forbrukerrådet.

Annonse: 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.