Bruk av propan i bobilen

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Vi har samlet sammen noen gode råd når det gjelder bruk og oppbevaring av propan.

Følg bruksanvisningen

Før du monterer og tar i bruk propananlegget, bør du forsikre deg om at alle anvisninger følges. Spør forhandleren hvis du er i tvil om noe. Ikke forsøk å reparere eventuelle skader på apparat, regulator eller flaske selv.

Sjekk for lekkasjer

Propanslangen skal være EN eller SIS merket. Internasjonalt godkjente propanslanger har oransje farge. Før hver sesong tar man en lekkasjetest på slangen og koblingene. Dette kan du gjøre med sterkt såpevann, eller bruke egne propanlekkasjesprayer som er å få kjøpt i faghandelen. Bøy / knekk slangen mellom tommel og pekefinger. Dersom det har kommet sprekker i slangen skal den skiftes. AGA anbefaler at det gjøres hvert 3. år.

Ikke utsett flasken for kraftig varme

Alle propanflaskene til AGA har en sikkerhetsventil. Dersom trykket inne i flasken blir for høyt vil denne sikkerhetsventilen slippe ut noe av trykket. Stiger trykket inne i flasken til ca 25 bar vil dette skje. Dette tilsvarer en temperatur på ca 65 grader.

Flasken skal brukes og oppbevares stående

Sikkerhetsventilen virker bare på propan i gassfase. Dersom vi legger flasken vil det komme flytende propan inn i ventilen, og sikkerhetsventilen vil da ikke fungere som den er tenkt.

Ha alltid grillen under oppsyn

Som med all annen bruk av varme skal man ved bruk være oppmerksom. Dette for å unngå uønskede hendelser.

Etter bruk kobles regulatoren fra flasken

Om utstyret ikke skal brukes innen rimelig tid anbefaler AGA at regulatoren kobles fra og flasken oppbevares på et sikkert sted.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.