Unngår Brann i Bobilen og Campingvogn

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Brannfare i Bobil og Campingvogn

Unngå brann i bobilen og Campingvogn

Bobil Tips og råd. Brann

Brann i Bobilen

Problemet med propan er at den er tyngre enn luft og legger seg derfor langs gulvet. Der blir den ikke bare usynlig, men også vanskelig å lukte. Det skal bare en liten flamme eller gnist til for at det smeller kratig. Dessuten trenger gassen vekk oksygen, noe som kan føre til kvelning for de som er inne i BobilenPå camping bor og sover vi i til dels trange og uvante omgivelser omgitt av lett antennelige materialer.Bobilen brukes som soveplass i ferien på samme måte som andre har hytte. En brann utvikler seg skremmende raskt i Bobil eller telt. Hvis det begynner å brenne i en bobil vil det bli det svært giftige gasser, og bare på få minutter kan hele vogna være overtent. Video Brann i Bobil    Video Bobil brann 2Bruk av åpen flamme, grill, propan og elektriske apparater medfører brannfare.

Gass Brann i Bobil

Gassutstyr må ha ettersynDet er viktig med regelmessig ettersyn og utskifting av sårbare deler på gassutstyret.Røykvarsler og brannslokkingsapparat
Røykvarsler og brannslokkingsapparat (6 kg)skal være på plass i alle bobiler.
 
 
Slik unngår du brann i bobilen
Når du kommer til en ny campingplass – gjør deg kjent med sikkerhetsreglene. Hvor finner du nærmeste telefon og brannslukkingsutstyr?
Er du usikker, spør i resepsjonen. Still krav til sikkerhet på campingplassen.
•Sørg for plassering i god avstand fra dine naboer – minst tre meter.
•Bilen kan stå innenfor disse tre meterne. For mer permanente installasjoner som «spikertelt», terrasser og lignende, kan kommunen av hensyn til brannsikkerheten ha egne bestemmelser.
•Sjekk jevnlig propananleggets slanger, rør og koblinger for å unngå lekkasjer. Følg bruksanvisningens retningslinjer for montering, sikkerhetsavstander, bruk og vedlikehold nøye.
•Propanbeholderen skal alltid stå oppreist, og må aldri utsettes for unormal oppvarming eller sterk solvarme.
Husk: Når du ikke bruker gassen så steng gassen fra flasken.
Kilde: Nrk.no
Annonse:

  1 kommentar til “Unngår Brann i Bobilen og Campingvogn

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.