Vask og Rengjøring av Bobil

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Vask og Rengjøring av Bobil

Vask av Bobil

Bobil tips og råd

For å holde bobilen ren og pen lenger og bevare verdien på den, bør man være nøye når man vasker og polerer. Det anbefales å polere bobilen minst 2 ganger i året.
Vask helst bobilen i skyggen. Du bør også la den kjøles ned en stund før du begynner å vaske.
Start med å skylle bobilen godt med kaldt vann. Varmt vann vil bryte ned vokshinnen som beskytter lakken. Mesteparten av skitten bør spyles av før du begynner med såpen. Bruk en svamp eller liknende til å påføre såpen.
imagesBegynn med de nederste delene av bobilen og såp deg oppover. Det er viktig at svampen er ren, da en skitten svamp kan skade lakken når du gnir.
Vask ett felt av bobilen om gangen, og skyll med rent vann etter hvert. Ikke la såpevannet  tørke før du skyller det av. Du kan finne asfalt, bensinsøl eller annen umedgjørlig skitt på bobilen. Hvis disse stoffene får sitte for lenge, vil de skade lakken. Hvis det fremdeles sitter igjen rester etter en god omgang med såpe og vann, finnes det spesielle renseprodukter du kan bruke. Bruk Autoglym som er beregnet for vask av caravan. Dette produktet er på sprayflaske. De svarte rendene går av som en lek.

Høytrykkspyling av bobil

Vær forsiktig ved bruk av høytrykksspyler. Skal du bruke høytrykkspyler bør du hvertfall bruke bred stråle og lavt trykk, spyl heller ikke for nært skjøter og lister med munnstykket. Rett ikke vannstrålen direkte mot ventiler, i vinduer og luker. Vinduene er ofte laget av akrylplast som lett får riper. Bruk rikelig med vann og klut eller svamp som er fri for smuss og partikler som kan lage riper. Høytrykksplyling er ikke anbefalt på bobil/caravan, bruk heller vannslange.

Vask av hjulene.

Når du først vasker hjul og felger, bør du kontrollere dekkene for sprekker. Det fungerer godt med felgrens som du får kjøpt hos de fleste bilrekvisita butikker og bensinstasjoner. Kontroller lufttrykket med det samme du vasker, så vet du at det er i orden.
Vann i Bobilen – Rengjøring av vanntank
Hvordan tømmes bobilens toalett?
Vask og Rengjøring av Bobil

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.