Bobilkjøring og veier i Belgia

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Bobilkjøring og veier i Belgia

Bobil Belgia

Belgia er ikke et stort land og ved bobilkjøring i Belgia kan du bruk de moderne bompengefrie motorveien og komme deg raskt rundt til de ulike attraksjonene. Denne guiden gir deg en kortfattet innføring i de viktigste aspektene ved kjøring i Belgia.
Bobil turister synes ofte belgierne er ganske aggressive sjåfører som liker å kjøre veldig fort.

Siden 1962 har infrastrukturbygging i Belgia blitt delt inn i tre atskilte soner: Flandern, Vallonia og Brussel. Hver region har ulike standarder og konstruksjonsmetoder når de bygger veier og broer. Man kan lett gjøre sammenligning mellom ulike amerikanske eller australske stater med hensyn til hvordan veiene er designet og bygd.
Både Flandern og Vallonia har ca 900 km med motorvei hver.
Gjeldende regler
Belgia har et meget tett og up-to-date motorveien system. De fleste er 3 kjørefelt i hver retning og meget godt opplyst. Faktisk er belgiske motorveier regnet som de best opplyste i verden og landet er pionerer i bruk av høymastbelysning for veier. Brussel, spesielt R0 Ring, forblir likevell et trafikkmareritt.
• Pass opp ved forbikjøring – ha mer god plass mellom deg og bilen foran slik at du kan se langt fram på veien foran deg.
• Belgia har promillekjøringsgrense på 0,5.
• Bilbelter foran og bak er obligatorisk overalt.
• Fartsgrenser, som vist nedenfor, blir overholdt strengt. Det er ofte radarkontroller.
• Husk – fartsoverskridelser og andre trafikkforseelser blir straffet med forenklede forelegg.
• Belgiske motorveier er gratis.
• Når du nærmer deg en rundkjøring må du vike for trafikk som allerede er i rundkjøringen og de som kommer fra på venstre side, med mindre annet er oppgitt.
Promillekjøring: Ikke kjør med promille. Det er selvfølgelig farlig for deg selv og andre men du vil også få straff som svir. Du får høye bøter, mister sertifikatet og kan også risikere fengsel.
Bøter: Forenklede forelegg blir utstedt på stedet. Og du må betale med en gang. Som utlending kan du nekte å betale boten men da kan du risikere å få bilen beslaglagt..
I Bobilen
Brannslukningsapparat er obligatorisk i bobilen
Refleksvester er nå obligatorisk i Belgia.De er også obligatorisk i Østerrike, Frankrike, Italia, Norge, Portugal og Spania (og sannsynligvis kommer det til å bli obligatorisk i hele EU). Varierende regler fra land til land angående antall vester som kreves og om de bør oppbevares i bilen eller bagasjerommet . Sunn fornuft tilsier at det bør være en vest for hver passasjer, og at vestene skal oppbevares lett tilgjengelig i bilen. Gjør dette og du vil ikke ha et problem.
Varseltrekant er obligatorisk.

Parkering Parkering i bysentra er kontrollert av parkometre eller i en såkalt blå sone, ved hjelp av en spesiell plate som viser tidspunkt for ankomst og som kan kjøpes fra turistinformasjon eller tobakksforretninger. Hvis du bruker parkometer, må en billett kjøpes fra en maskin og bør plasseres tydelig på dashbordet.
Drivstoff:
Alle graderinger av blyfri bensin, diesel og LPG er også tilgjengelig som blyerstatning. Blyholdig blir vanskelig å finne. Det er lov å oppbevare bensin i en boks. Kreditt-og debetkort er allment akseptert, selv om de sannsynligvis ikke vil fungere på automatiske pumper, som ofte er de eneste pumpene som er åpne døgnet rundt.. Det er en god idé å la kortutsteder vite at du skal reise utenlands. Dette sikrer at ikke kortet bli slukt hvis de oppdager det blir brukt på ukjente steder, som de noen ganger gjør som et anti-svindel tiltak.
Veier Nummersystem
Belgia har A-veger, B-veier, R-veier, N-veier, T-veier, og sekundære N-veger eller provinsielle Ruter. A-veiene er motorveier som forbinder de store byene og internasjonale destinasjoner. B-veier er vanligvis av motorveikvalitet, og er korte lenkeruter mellom andre punkter. R-veiene er ringer rundt de store byene, den mest berømte av disse er R0 Brussel Ring. N-veger kan ha motorveiegenskaper , men for det meste er dette 2 kjørefelts veiforbindelse mellom byer og tettsteder. Provinsielle ruter er svært sjelden skiltet og de kobler sammen mindre byer og landsbyer.

 

Route   Bilder og veiledninger

E40 / A10 vestgående Brussel   til Ghent 47   bilder 2006
E40 / A10 østgående Oostende   til Ghent 45   bilder 2006
E40 / A18 vestgående Oostende   til Frankrike 19   bilder 2006
E17 / A14 nordgående Gent   til Sint-Niklaas 32   bilder 2006
E25 / A602 sørgående Junction   E40 til Liège 34   bilder 2006
A12 nordgående Willebroek   til Antwerpen 42 bilder 2006
R0 mot klokken Brussel   Ring 23 bilder 2006
B401 nordgående Ghent   (Centrum) 11   bilder 2006
N16 østgående Temse   til Willebroek 18 bilder 2006
N369   nordgående Ypres   til Diksmuide 2006
N34   østgående Frankrike   til Knokke-Heist
Annonse:

 
 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.