Bobilkjøring og veier i Finland

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Bobilkjøring og veier i Finnland

Finnland, landet med snø, rein, badstue og julenissen er et utendørs paradis. Det er flere trær enn mennesker her og over 188.000 innsjøer og øyer gjør det til et ideelt sted for bobiltur. De fleste finnene liker å gjøre det beste ut av det begrensede sollyset så når våren og sommeren kommer drar de er ut på landet for å fiske og svømme.bobil Finland.Av denne grunn er det svært mange bobil campingplasser og rasteplasser i Finnland. Først skal vi se på noe av den grunnleggende informasjonen som kan være nyttig for besøkende.
Veienes klassifisering
Den totale lengden på det statseide nettverket er om lag 78.000 kilometer. Klassifiseringen er fem lag:

Type Numbering Signpost Length in 2010, km
Primary Roads (Main Roads Class I) 1-29   8,568
Secondary Roads (Main Roads Class II) 40-98   4,760
Regional Roads 3 digits   13,537
Connecting Roads 4 digits   51,295
Secondary Connecting Roads 5 digits Not signposted

I tillegg eier byene og kommunene  26.000 kilometer med gater og lokale veier. De hører ikke til noen felles nummerordning.kjøring bobil i finland
Det er ca 350 000 kilometer private veier. En stor del av det private nettverket støttes økonomisk av byene og kommunene. Disse veiene som får støtte er åpne for alle.
Det er flere europaveier i Finland. Europaveiene  bærer også de nasjonale tall for eksempel er Riksvei 4 også angitt som E75.
Det er ingen egen nummereringsordning for motorveiene. De bærer riksveinummer.
Nummerering av motorveiinnkjørsel startet i 2001 men nummereringen dekker ennå ikke alle motorveiene.
Været
De fleste tenker på Finland som et land av is og snø og det er ganske riktig, men våren og høsten kan være overraskende mild og sommeren er varm og solrik, med dagtemperaturer på mellom 25-30 º C.I land med midnattsol går solen aldri helt ned om sommeren, så lokalbefolkningen og tilreisende drar full nytte av lyset for å drive med sport, grilling og fester om kvelden. På den annen side vil temperaturene mellom november og mars rase nedover til (minus) – 40 º C, med korte dager og ingen sol i nord. Finnland får sin del av regn som er jevnt fordelt gjennom hele året. På grunn av dette vil det i løpet av juni og juli være mye mygg i de skogkledde områdene, insektsmiddel er derfor svært viktig.
Klær
Om sommeren er lette klær på dagtid  ideelt, men lange ermer og lange bukser er tilrådelig på kveldstid. Vanntette klær er nyttige gjennom hele året og en lue med slør er nyttig ved  fotturer i skogen om sommeren for å holde ut myggen.
Språk-
Det er to offisielle språk i Finland, finsk og svensk, men de fleste i sør og de lengre nord som er involvert i reiselivsnæringen vil snakke engelsk som andrespråk.
Terrenget
Finland er svært mangfoldig, det er yer som Helsingfors som er moderne, komfortable og travle og det er skog, innsjøer og kystlinje. Nord i landet, i Lappland bor samene. Her finner du også bjørn, elg og reinsdyr  samt gjedde og laks i det krystallklare vannet. Det er også en av de stedene man kan se Aurora Borealis eller nordlys på sitt beste ca 200 dager i året.finland i bobil
Steder å bo
Finnland har mange bobil campingplasser som er åpne mellom juni og september. Landet har også «Allmansratten» som tillater bobil camping og turer overalt ute i det fri så lenge du er forsiktig og ansvarlig, det samme som vi har i Norge.
Greit å vite
I Finland bruker man også frontlys hele tiden. Fartsgrensene er 50 km / t i byer, 80 km / t utenfor byene og i ubebodde områder 120 km / t. Motorveier og trikker har alltid forkjørsrett. Blyfri bensin er kjent som lyijyton polttaine og mange bensinstasjoner holder åpent 24 timer. Avstandene er store, så det er alltid best å sørge for at du har en full tank hvis du våger deg inn i mer avsidesliggende del av landet i bobil.
Finland Geografi
Med den nordligste delen av landet som ligger nord for polarsirkelen, er geografien i Finland svært forskjellig fra de mer sørlige land i Europa. Finland grenser mot Russland i øst, en liten del av Norge i nord og en liten del av Sverige i Nordvest. I geografi er Finland er svært forskjellig fra de mer sørlige land i Europa.Resten av landet er omgitt av Bottenviken, Finskebukta og Østersjøen.
De beste stedene å reise til Finland med bobil
Skal du på bobiltur til Finnland kan det være lurt å bestemme seg litt påforhånd om hva man har lyst til å se.
The Icebreaker Tarmo museum er et museum ombord i skipet som er verdens eldste isbryter, fortøyd i havna i Kotka. Skipet er bygd i 1907 og var ansvarlig for å rydde isen for over 300 skip i året. Skipet ble brukt for siste gang i 1970 og ble det senere omgjort til et museum og forankret ved det maritime senteret.
Det finske nasjonale skogsmuseum, utstillings-og Aktivitetssenter. Senteret er i sør-øst Finland i Punkaharju, og forteller sine besøkende historien om samspillet mellom skogen og områdets kulturhistorie. Utstillingen viser hvordan finnene har levd av skogen i forskjellige tider og inkluderer spesielle utstillinger og demonstrasjoner på skogskultur.
Aland er alltid et vakkert sted å besøke, men spesielt fint midtsommers. Området har da sin midtsommerfestival der lokale folk feirer med fester og hevingen av hver landsby sin midtsommerstang, symbolet på sommeren. Alle er velkomne til å delta i ritualene rundt hendelsene, inkludert besøkende.
Sappee besøkssenter i Pälkäne er et skisenter i løpet av vinteren, men på sommeren er det der aktiviteter og arrangementer for hele familien å ta del i i skogen. Det er nok av steder å campe og mange aktiviteter for alle familiemedlemmer.
Sealife Centre, Helsinki. Senteret har over 50 akvarium med fisk og andre havdyr. De har også en akvariumstunnell hvor man kan se haier gjennom.
I Nokia er Rantasipi Eden spa et 1500 kvadratmeter spa-anlegg og hotell. Her er et stort utvalg av fasiliteter og spabehandlinger sammen med restauranter og en gjestehavn.
Suomenlinna Maritime Fortress
Søk og bestill bobilferien i Finland på en av verdens første og største bobilutleie- søkemotorer. Mange ulike bobilmodeller og prisklasser er tilgjengelige.

Søk og bestill leiebobil i Finland her:

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.