Bobilkjøring og veier i Spania

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Grunnleggende råd om bobilkjøring i Spania

Trafikksikkerhet, spanske trafikkregler og informasjon om bobilkjøring i Spania
Spanjolene er ikke de mest hensynsfulle av trafikanter. Ved sammenslåing med en motorvei så ikke forvent at sjåførene  bremser for å la deg slippe inn, du må vente i enden på ledig plass. Mange sjåførerbryr seg ikke om fartsgrenser i det hele tatt og du kan finne noen strie trafikanter som bevisst bruker to kjørefelt for å hindre fartssvin i å kjøre forbi.
I Spania Folk kjører veldig fort på motorveier og to kjørebaner. Videre noen veier er på en dårlig måte. Selv i teorien fartsgrensen er 120 km / t er det ofte biler som kjører i 160 km / t eller mer. The Civil Guard (Spanias tilsvarer trafikkpoliti) bruker fotobokser mer og mer. De har mangedoblet på mange spanske veier spesielt på motorveier der mobile hastighet radarer er plassert i uidentifiserte biler som brukes til å fange sjåfører bryte fartsgrensen.
Lastebiler .
Det er mange tunge kjøretøy på spanske veier. Store lastebiler kjøretur fra Nord-Spania i sør og fra øst til vest i landet. Dette gjør trafikken svært tett (spesielt i helger og helligdager). De skaper problemer når forbikjøring og er årsaken til mange trafikkorker, spesielt på gratis nasjonale veier og motorveier.
Defekter i veidekker og veivedlikehold kan gjøre kjøringen på noen veier hazadours – spesielt i deler av sør-vest og nord i Spania. Selv om veivedlikehold har økt de siste årene, er kvaliteten på veien flater fortsatt svært variable og drivere bør være forberedt på å takle ujevnt underlag, smale gater og hyppige avsporing eller hold-ups pga veiarbeid.
 
Den kontraster i klima mellom spanske regionene kan foreta lange stasjoner litt av en utfordring. Temperaturen kan gå fra varmt til kaldt i løpet av kort tid, og om vinteren mens noen mennesker er bading på deler av den spanske middelhavskysten, er andre folk på ski ned snødekte fjell. Ha dette i bakhodet hvis du skal ut på en lang reise, sjekke værmeldingen og være forberedt.
Penalty poeng lisens system . Det høye antall ulykker har tvunget den spanske regjeringen til å endre kjøring lover og i dag kjøring lovbrudd som råkjøring, promillekjøring, mobiltelefon bruk i biler … føre til poeng blir tatt fra førerkortet.
Fotgjengerfelt .
Spanske sjåfører vanligvis ikke stoppe ved fotgjengerfelt med mindre de er ledsaget av trafikklys. Vær forsiktig når du nærmer deg en i bilen hvis det er biler bak bobilen din, fordi hvis du gjør det du skal gjøre – altså sakte ned og slutte å la fotgjengere å krysse – du er ansvarlig for å bli truffet bakfra eller å ha en rasende sjåføren rope og blåse hans horn på deg. Hvis du er en fotgjenger venter på å krysse, aldri start krysset før du er sikker på at kjøretøy på begge baner (hvis det er mer enn én) har stoppet for deg å krysse.
Avstand mellom kjøretøy .
La bobilen holde god avstand til kjøretøyet foran deg for å unngå sammenstøt ved plutselige hendelser. Ved våt eller glatt veibane, øk avstanden ytterligere.
 
 
Bobilkjøring om natten .
Stopp å kjøre med en gang hvis du føler deg trøtt og hvile før du fortsetter. Kontroller også at du har nødvendig utstyr tilgjengelig i tilfelle du er tvunget til å stoppe bobilen på veiskulderen på motorveien. I Spania er det obligatorisk å ha et ekstra sett med lyspærer, nok selvlysende vester for alle passasjerer, en varseltrekant, og i snørike områder, kjettinger.
Kjøring og alkohol hører selvfølgelig ikke sammen. Ikke kjør bobil dersom du har drukket. Vin kan flyte under måltider i Spania, så hvis du har hatt en avslappet lunsj eller middag, ikke hopp inn i bilen med en gang.
Hvor  du helst ikke bør kjøre bobilen i Spania
Større byer og store badebyer er ofte et vanskelig sted å kjøre og parkere. Hvis du bor på en campingplass er det generelt bedre å forlate bobilen der og bruke offentlig transport for å reise til inn til byen. Trafikken i juli og august er veldig travel, særlig i helgene.
Spansk politi
Det Spanske politiet er ikke fleksibelt.
Bobilens papirer og forsikring må være i orden. Hvis ikke vil bobilen bli immobilisert, og du vil motta en heftig bot. Ikke prøv å overtale politiet.
 
Spanske sjåfører
Spania har den nest høyeste ulykkestall i Vest-Europa. Vær alltid på vakt. Kjør alltid forsiktig med bobilen.
Unngå viktige dager for eksempel lokale fiestas eller begynnelsen og slutten av sesongmessige helligdager . Se på en spansk arbeids kalender og sjekk helligdager for å prøve å unngå de travleste dagene på spanske veier. Helligdager varierer fra region til region i Spania. Mange spanske familier har ferieboliger og drar nytte av lokale og nasjonale helligdager eller langhelger.
Viktige regler å følge når du kjører i Spania
Sikkerhetsbelter må brukes.
•Bruk av mobiltelefoner mens du kjører er forbudt. Hands-free kits er tillatt, men de er ikke tillatt å ha øretelefoner på seg.
•Bruk av skjermbaserte navigasjonssystemer er forbudt.
•Ikke parker bobilen ved siden av en gul linje. Hvis du gjør det, vil du mest sannsynlig bobilen bli tauet bort.
Spanske veinavn som begynner med en «AP» er bomveier og som et resultat er den vanligvis relativt fri for trafikk. De vil alltid ha en gratis vei som kjører mer eller mindre paralelt. Denne er travlere og sannsynligvis mer pittoresk.
Disse hastighetene gjenspeiler endringer annonsert av den spanske regjeringen i februar 2011.
Motorveier og store motorveier 120+ kmt
Andre veier 90-100 kmt
Bebygde områder 50 kmt
Boligområder 50 kmt
Typer bensin i Spania
•Blyholdig = super eller super 98
•Blyfri = synd plomo 98 eller Eurosuper 95
•Diesel = gasoleo

Viktig informasjon
• Hvis du har et uhell, eller blir stoppet av politiet, ta refleksvesten på.
• I Spania trenger du en vest for hver person i bilen.
• I Frankrike, Spania og Tyskland er du pålagt å ha med deg en rød varseltrekant (som i Norge). Skulle du ha et bilsammenbrudd skal trekanten settes opp 30 meter bak bilen.
• I Spania trenger du 2 røde varseltrekanter per bil.
• I Spania du er også pålagt å ha et sett av reservedeler lamper / pærer til bilen og verktøy for å skifte dem .

Annonse:

  1 kommentar til “Bobilkjøring og veier i Spania

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.