Sikring av last og bagasje i bobilen

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Noen nyttige tips for sikring av last og bagasje i bobilen

Bobil tips og råd

Barn, bagasje, dyr og andre løse gjenstander må alltid festes eller legges på egnet og sikkert sted i bobilen.

Bruk bur
For hunder og alle andre dyr er det aller best å være sikret i et egnet transportbur som plasseres i lasterommet bak i bobilen. Burene bør være fastskrudd. En løs hund på 20 kilo vil få en vekt på 786 kilo ved en bråstopp i 50 km/t, og kan ta livet av personen i setet foran.
Ved en ulykke eller bråbrems vil usikrede gjenstander bak eller oppå bobilen slenges fremover og utgjøre en stor fare for deg selv, passasjerene og andre trafikkanter. Sjekk også at barnesikringsutstyret er i orden før turen starter.
For hunder i bil er bur bak den beste løsningen, men det finnes også belter som kan brukes i bobiler. Det er en god ide å forberede avreisen og ha god tid til å pakke bobilen.
Int4
Nyttige tips

  • Oppbevar små gjenstander i hyller, skap, hanskerommet eller under setet. Store gjenstander bør plasseres i bagasjerommet eller sikres i en boks eller et bagasjenett. Husk på å sikre sitteputer.
  • Tunge ting skal stå så lavt som mulig i bobilen.
  • Bruk innebygde kroker der det finnes for å hindre at tung last sklir inn i baksetet eller sklir fritt i bodelen av bobilen og forårsaker ødeleggelser.
  • Hvis ingen sitter i baksetet, kan du sikre seteryggen ved å feste setebeltene.
  • Pass på at du ikke stabler bagasjen slik at sikten hindres.
  • Fordel lasten fra side til side så godt som mulig og legg de tyngste gjenstandene nederst, i midten og så langt foran som mulig.
  • Legg de letteste gjenstandene øverst, pass på at de er sikret.
  • Ved oppbevaring av gjenstander ovenfor hyllene bør du sikre de godt.

Det finnes mye tilgjengelig utstyr som gjør både lastingen og sikringen av lasten enklere, f.eks. stropper, beskyttelsesnett, lasteholdere, takstativer og takbokser. Til ulike typer sportsutstyr er det greit å bruke utstyr som er utformet spesielt for de ulike gjenstandene, for å frakte f.eks. kano, ski, sykkel eller surfebrett på en enkel og sikker måte.
last bobil
Lasteboks gir ekstra plass, men er mest egnet til lette gjenstander. En tung Lasteboks på taket endrer bobilens kjøreegenskaper dramatisk, spesielt i svinger.Plasser den heller på sykkelstativet om mulig. Det skal stå i bobilens instruksjonshefte hvor tung last den kan ha på taket.
NB: Husk å stramme  skruene på boksen med jevne mellomrom. Det har forekommet at bokser har løsnet og truffet bilen bak.
 

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.