Bobil bruk av Markiser, sykkelstativ og fortelt

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Bobil Markiser

Bobil utstyr og bruk

Markiser. Beina på bobil markisen er integrert i fremste skinne slik at de enkelt slås ut ved bruk. Beina er bevegelige slik at du kan justere høyde etter underlag og behov. Du kan også bruke barduner på markisen for å gjøre den enda stødigere. se video
Rengjøring av bobil markisene.
Markiser er kanskje noe av det vanskeligste å få et pent og jevnt resultat på. Bruke en middels sterk alkalisk såpe, med noen få prosent klor i (maks 5%). Kloren desinfiserer og dreper alle spor av organiske (levende) organismer. OBS: bruker du klor, så pass på at markisen er fuktig FØR du legger såpeblandingen. Dette for å unngå blekemerker. Markisen må skylles ekstra grundig.

Bobil Markiser

Bobil Markiser

Vedlikehold av markiser
Det finnes et middel som heter «ship-shape» som få vekk grønske eller «blåmann». Det fåes kjøpt i båtforretninger.
Når du har renset markisen, bør du impregnere den.

Bobil sykkelstativ

Mange bobiler er utstyrt med sykkelstativ bak på bilen, oftest for 2 eller 4 sykler. Disse stativen er enkle i bruk og sykkelen står stødig i stativet. Skal bilen stå mye ubevoktet kan du også ha med noen meter kjetting og en hengelås slik at det blir vanskeligere å stjele sykler. Det selges også presenninger som du kan ha over syklene om du i tillegg ønsker å beskytte dem for vær og vind. Presenningene selges i caravanbutikker og rimeligere utgaver finner du i butikker som Biltema og Jula.
Det er veldig kjekt å ha med sykkel på bobiltur. Når du har parkert for dagen er det spennende og trivelig å utforske nærområdet på sykkel. Mange store byer i Europa er veldig godt tilrettelagt for sykkelturer, både fordi det er flatt og fordi det er mange sykkelstier og du kommer deg fort rundt på ganske store områder. På mange av de større campingplassene er det også en fordel å ha sykkel da du gjerne ligger et stykke fra plassens fasiliteter. Det er greit å kunne sykle opp til toalettbygg eller butikken. For litt større barn er det veldig kjekt å ha med sykkel da campingplassene oftest har mange trygge småveier de kan sykle og kose seg på og treffe nye campingvenner.

Bobil og campingvogn Oppblåsbart fortelt


Oppblåsbare lufttelt med innebygde luftkanaler i stedet for stenger er blitt den store blant alle campere. Oppblåsbare fortelt egner seg både til bobiler og campingvogner.

Vedlikeholde forteltet jevnlig gjennom hele sesongen. Luftforurensning, pollen og ekskrementer fra bladlus og fugler kan også, hvis det får lov til å sette seg på teltduken, bryte ned impregneringen. Det er derfor meget viktig at man sørger for å holde forteltet rent ved å vaske det ofte. bruk en myk børste eller en klut til rengjøringen. Ikke bruk kjemikalier eller såpe da dette skader impregnering og tråden i sømmene.
Isabella.net: Slik får man et fortelt til å holde et par år lenger
Annonse:

  1 kommentar til “Bobil bruk av Markiser, sykkelstativ og fortelt

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.