Bobilkjøring og veier i Frankrike

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Bobilkjøring i Frankrike
Det franske veinettet omfatter over 70 000 km motorvei, hvorav mange er Peage (bomveier) som knytter de viktigste provinsielle byene sammen. De franske veiene er generelt godt vedlikeholdt.
Veireglene
Alle passasjerer må ha bilbelter.
Med mindre annet er angitt er fartsgrensene:
50km / t i byene
80km / t på Paris periphique
90km / t på hovedveiene
110 km / t på tofeltsveierveier og 130 km / t på motorveier
Vær oppmerksom på at fartsbegrensninger kan endre seg i våte forhold, f.eks 130 km / t er redusert til 110 km / t.
Kjøretøyer på hovedveiene har forkjørsrett unntatt der det er «priorite en droit» tegn, da har du vikeplikt for trafikk som kommer fra høyre.
Kollektivfelt er reservert eksklusivt for busser, drosjer og sykler.
Førerkort, forsikringsbevis, sertifikat og bobilens registreringsdokumenter må vises når det er veikontroller.
I byer og tettsteder er det noen ganger forkjørsrett for biler som kommer inn fra høyre, se opp for den store blinkende X ‘som indikerer at du har prioritet.
Barn over 10 år er tillatt i forsetet (eller babyer opp til 9 måneder med bakovervendte barneseter.)
Sikkerhetsbelter er obligatorisk i forsetene og baksetene.
Skilting
Fransk skilting er veldig bra når du forstår det, med stedsnavn i stedet for vei-tall er vanlig. Når du leser et veikart over Frankrike, kan du anta at alle byer med store bokstaver blir skiltet veldig god tid i forveien.
Et vanlig tegn er TOUTES retninger (bokstavelig talt betyr dette «alle retninger»). Det brukes ofte for omdirigering av trafikken rundt en bestemt by eller landsby, så med mindre dette er din destinasjon, følg skilt. En variant er «autres»  retninger (andre retninger). Dette vil alltid dukke opp i forbindelse med en andre tegn som indikerer et bestemt sted. Så for eksempel, hvis du ser RENNES pluss autres som veibeskrivelse, med mindre Rennes er på ruten din, kjør den andre veien. Etter en stund kommer skilting for der du er på vei til.
Plassering av skilt kan noen ganger forvirre – tegnet som betyr kjør rett fram er ofte gjemt svært nær krysset, på begge sider av veien og peker utover snarere enn rett frem.  Med mindre det er på hovedveier, kan det gisforkjørsrett til trafikk  fra høyre, så hold et øye åpent for varselskilt PRIORITÉ À Droite.
Noen  skilt oversettelser
Allumez VOS lanternes – slå på lysene
Attention au feu – brannfare
Attention travaux – veiarbeid
Chausee deformee – ujevn overflate
Fin d’interdiction de stationner – slutten av parkeringsrestriksjoner
Gravillons – løst veidekke
Interdit aux pietons – ingen fotgjengere
Rappel – gjentagelse av skilt
Route barree – veien stengt
Vouz n’avez pas le priorite – vikeplikt
Rush Hour
Dette gjelder bare i Paris og de virkelig store byene. Trafikken er på sitt mest trafikkerte når folk setter seg for å kjøre til eller fra jobb. Vanligvis er dette mellom 7.30 og 9.00 og 1630 til 19:30 På fredager begynner rushet tidligere, spesielt rundt Paris. Mellom rushtidene flyter trafikken vanligvis godt, selv i Paris.
 
Parkering
Prikkete veimerkemaling indikerer parkeringsplasser. Husk at du bare kan parkere på hvite områder, de er merket  «payant» og du betaler for å stå der.
Gule Markeringslinjer er reservert for nyttekjøretøyer og annen merking (GIC-GIG) for personer med relevant kort.
Prikkete gule linjer på kanten av et fortau betyr at korte stopp er lov for å slippe av passasjerer.
Mange parkeringsplasser i de store byene er regulert av parkometre som finnes langs kanten av fortauet. Du kan betale for mellom 15 minutter og 2 timer.
Billetten må vises tydelig.  Du risikerer en bot i tilfelle av manglende betaling eller for parkering lenger tid enn tillatt.
Fartsgrenser
Radarfartskontroller er svært vanlig og bøtene som kan være høye må betales på stedet. Hvis motgående kjøretøy blinker til deg, betyr det ofte at det er en fartskontroll lenger framme.  Imidlertid kan blinkende lykter også bety sjåføren advarer deg om at han har forkjørsrett.
Fartsgrenser i tørt vær
Toll Motorway 130kmt
Dobbel kjørebane 110kmt
Andre veier 90kmt
Bebygde områder 50kmt
Fartsgrenser i vått vær
Toll Motorway 110kmt
Dobbel kjørebane 100kmt
Andre Veier 80kmt
Bebygde områder 50kmt
Radarvarslere
I Frankrike er det ulovlig å være i besittelse av en radardetektor, selv om den ikke er montert eller brukes, og de ​​franske politiet kan utstede høye  forelegg, og beslaglegge utstyr hvis de blir funnet.Beste råd er å fjerne detektor og beslag fra kjøretøyet før kjøring i Frankrike.
Elementer du bør ha når du kjører i Frankrike
Varseltrekant: hvis bilen bryter ned eller er involvert i en ulykke, må du gi advarsel til nærmer trafikken ved å plassere en advarsel Triangel 50 – 150 meter bak bilen. Bruken av nødblink alene er ikke nok.
Et komplett sett med lyspærer: alle lamper, inkludert linser og reflektorer må være i orden, selv på dagtid. Unnlatelse av å være i en posisjon til å erstatte en utvendig lyspære kan resultere i midlertidig opphør av reisen din og / eller en on-the-spot fint.
Hodelykt stråle adaptere: feil å tilpasse dine lykter når som helst, dag eller natt, vil føre til at kjøretøyet uegnet for bruk på veien og kan oppheve motor forsikring.
» N » klistremerke: lovpålagt å indikere registreringslandet.
First Aid Kit og brannslukningsapparat: The European Good Samaritan Loven krever hver sjåføren om å stoppe og gi bistand når en ulykke er oppstått, forutsatt at det er trygt å gjøre det.  Dette kan kreve et førstehjelpsskrin og brannslukningsapparat, og det er tilrådelig å ha disse elementene ved kjøring i Frankrike.
Refleksvest: Den gir veihjelp eller forlate en havarert kjøretøy skal alltid ha en refleksvest for sin egen sikkerhet. Dette er nå et rettslig krav i en rekke europeiske land. (EU ref: RD1428/2003 and Art.162 Cod4 Bis4 Ter – CDS 2003.) (EU ref:. RD1428/2003 og Art.162 COD4 BIS4 Ter – CDS 2003)
 Havarier
Hvis bobilen din bryter ned:
Flytt den til siden av veien slik at den hindrer trafikkflyten så lite som mulig. Søk hjelp lokalt – det er ingen landsdekkende veihjelp tjeneste i Frankrike. På autoroutes er nødtelefoner lokalisert hver 2km.
Bruk en advarsel trekant eller nødblink – Obligatorisk i Frankrike i tilfelle en ulykke eller bryte ned.
Ulykke Prosedyre
I tilfelle av en bil ulykke, må du fullføre en skadevurdering skjema (vanligvis igjen i hanskerommet på din leiebil eller skaffes fra forsikringsselskapet) Det må være undertegnet av den annen part, og i tilfelle av en tvist eller en nektelse av å fylle ut skjemaet, bør du skaffe en constat d’huissier umiddelbart. Dette er en skriftlig rapport fra en Namsmannen (huissier). I tilfelle tvist, ringe politiet som vil gjøre ut en offisiell rapport.
I tilfelle en skade, 15 telefon for SAMU (ambulanse) eller 18 for POMPIERS (brannvesenet). The Police – 17 – bare kalt ut til ulykker når noen blir skadet, er en sjåfør under påvirkning av alkohol eller ulykken hindrer trafikkflyten.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.