Led belysning til Bobil, Redusere strømforbruk med 90%

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Bobil belysning, Led lys

Redusere bobilens strømforbruk med opptil 90%

Bobil belysning lysdioder

Bobil Tips og Råd

Led Lys til Bobil, nå er det mulig å selv oppgradere bobil belysningen uten å gjøre mer enn å skifte  pære i den eksisterende rammen og dermed få alle fordelene med LED-teknologi.  Ved å installere moderne light emitting diode (LED) i eksisterende lysarmaturer kan reduseres bobil energiforbruket med opptil 90% uten å ofre krav til belysning. Effektivitet. – LED utnytter mye mer av den tilførte strømmen til å produsere lys enn andre lyskilder. Man kan merke dette ved at den gamle glødepæren blir varmere enn LED. Isteden for de vanlige glødepærene vil halogen, og LED overta markedet.
Bobil ? Spar forbruksbatteriet, skift til LEd lys Klikk Her eller ring  Leo, Mobil: 907 46 431
 

Hva er led lys?

LED – LIGHT EMITTING DIODE
En LED (Light Emitting Diode) er en diode. Forskjellen fra en vanlig pære er at det i en tradisjonell bobil pære er en metalltråd som varmes opp og begynner å gløde (gir lys) når strøm tilføres. Mesteparten av energien går med på å gjøre pæra varm. I en LED ligger det en liten chip i en liten reflektor, mellom to elektriske punkter. Denne chipen begynner å lyse når strøm slås på. En svært liten del av energien forsvinner i varme, og en LED begynner å lyse mye raskere enn en pære. Det som er så fantastisk med LED er at pærene/diodene har en levetid på 50 ganger en vanlig lyspære. Led lys krever veldig lite strøm fra bobilen. I dag bruker LED fra ca en halvpart til ca en tiendepart av den strømmen en vanlig bobil pære bruker. Det er stor forskjell på leverandørene her. Våre rer gir ca 8 ganger mer lys enn ei vanlig lyspære i forhold til den strømmengde de krever.

Led er derfor nå den mest effektive lyskilden vi har på markedet i dag

En annen fordel er at led lys er meget støtsikker og lar seg ikke affektere av vibrasjoner og slag i bobilen. For ikke mange år siden var led lys pærer ikke egnet til mer enn å være lysindikatorer på et kontrollpanel. Nå brukes led lys i alt fra hodelykter til gatelys, veksthus og bobillys. Flere internasjonale aktører sier at led lys kommer til å erstatte alle generelle lyskilder i årene som kommer. Lite strømkrevende, lang levetid og solid er tre stikkord som virkelig går rett hjem. Fordi en led ikke avgir så mye varme kan man montere flere dioder ved siden av hverandre for å øke lysstyrken.

Led lys pærenes utseende

En LED er som nevnt over montert på en reflektor. Det betyr at led lys pærer alltid vil lyse mer retningsbestemt enn vanlige glødelamper. Dette er også med på å bestemme utseendet til pærene. Samtidig har pærene også kjøleribber. En skulle tro at det var unødvendig siden led lys pærene produserer så lite varme, men noe varme blir det uansett (ca 60 grader på selve LED’en) Det er vesentlig for levetiden at denne varmen ledes vekk. Derfor altså kjøleribber.
Ved kjøp av LED lys – hva skal en ta hensyn til?
For med LED må en like godt først som sist bli kjent med et nytt begrep: CRI (color rendering index) eller Ra indeks. Denne forteller hvor godt lyset er egnet til å gjengi farger. Halogenpærer og glødelamper er gode her – de har vanligvis fra rundt Ra 85-95. Mens det gule gatelyset en ser overalt (høytrykk natrium) har helt ned til rundt Ra 25. Og det er veldig dårlig. De beste LED pærene (Cree eller tilsvarende) har rundt Ra 85-95, altså like bra som halogen. Men de dårligste LED er helt ned mot Ra55. Og det er så dårlig at det ikke egner seg andre steder enn i bod, kjeller, garasje eller ute.
Kilde: led-lys.no
Bobil ? Spar forbruksbatteriet, skift til LEd lys Klikk Her eller ring  Leo, Mobil: 907 46 431

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.