Bobilferie Bornholm. Bobil og sykkelferie paradis.

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Bobilferie Bornholm: En perle i Østersjøn

Bobil Bornholm

Bobilferie Danmark

 
Bornholm er en fasinerende øy som ofte blir glemt når det gjelder bobilturer.
Bornholm er – sammen med Ertholmene – Danmarks østligste punkt. Øya ligger midt i Østersjøen, og er den eneste delen av det tidligere Skaaneland (de Scanian Provinces) som fortsatt er dansk idag. Takket være sin beliggenhet, har Bornholm mange soltimer og det ekstraordinære rene lyset har alltid tiltrukket et stort antall kunstnere til øya.
Det blir ofte sagt at Bornholm representerer det danske landskapet i et nøtteskall, det er kupert, grønt og frodig og med storeskoger. Det er det eneste stedet i Danmark som har dramatiske steiner og fjellskrenter og på sørkysten er det en bred hvit sandstrand.
Opplevelser i naturen
Berggrunnen er nær jordoverflaten og spesielt på den nordlige delen av øya, er det dramatiske klippeområder. For eksempel mellom Hammerknuden berghammer og byen Hasle med løvehoder og Jons Kapel  og mellom Tejn og Gudhjem hvor de opptil 22 meter høye Helligdomsklipperne (hellighet Cliffs) stiger opp fra havet.
Hammerknuden er Bornholms nordligste punkt og det består av en gigantisk steinformasjon som stiger loddrett fra sjøen. Den formidable slottsruinen Hammershus er plassert på toppen, og i sør er Bornholms største innsjø, Hammersø Lake. Granitt ble hentet på Hammer til 1970. I dag er et nedlagt granittbrudd blitt forandret til friområde med de kunstige innsjøene i Opal Lake og Chrystal Lake.
Langs kysten og i midten av øya, er det en rekke store og små daler, revner og åpne grotter – de såkalte ovner – som er blant annet  i nærheten av Jon kapell og hellighet Cliffs.
Almindingen Forest er Danmarks tredje største skog. Det er her du finner den største Rift Valley på øya, Ekkodalen (Echo Valley), og øyas høyeste punkt, Rytterknægten. Paradisbakkerne (Paradise Hills) er en unik naturskog med høy lyng og myrland, mange daler og revner i det bølgende steinete terrenget.
Dueodde Beach ligger på sørspissen av Bornholm og er den største sandstranden på øya med sand så fin at den ble tidligere brukt i timeglass. Det er mange mindre strender på Bornholm – på mange av dem kan du svømme direkte fra klippene.
Ertholmene er en liten øygruppe som ligger ca. 20 kilometer nord-øst for Bornholm. De viktigste øyene er Christiansø og Frederiksø. Naturen er rå og vakker og alt på øyene er beskyttet, det er  festningsbygninger fra det 17. århundre, natur, og de mange fuglene som lever på fjellet. Øyene kan nås med båt fra Svaneke eller Gudhjem.
Byer og tettsteder
Rønne er den største byen og det er en fergeby med forbindelser til Køge sør for København, Sverige, Tyskland og Polen. Mot slutten av andre verdenskrig den 7. og 8. mai ble Rønne og Nexø bombet av russerne, og det forårsaket mye skade i sentrum. Til tross for dette er det fortsatt mange gamle og sjarmerende bygninger igjen.
I Hasle, de gamle silderøkeriene er fortsatt i bruk, men nå som museumshus. Feriebyene Sandvig og Allinge har begge herlig sand og stein strender, og i den pittoreske byen Gudhjem finnes de karakteristiske bratte gater og smug som ligger på en godt beskyttet klippehavn. Det er en vakker utsikt over byen og havet fra høydedraget Bokul.
Svaneke skiller seg ut som Bornholm best bevarte gamleby med hus og bindingsverkshus og gårder på de svingete veiene som forsiktig går ned mot havnen. På den steinete kysten nord for Svaneke ligger små autentiske fiskevær som Bølshavn. Like sør for Årsdale er en av øyas autentiske silderøkehus.
Nexø er hjem til øyas største fiskehavn. Sentrum ble gjenreist etter de russiske bombene i 1945,  spesielt i området rundt torget som ble sterkt skadet. De populære røde trehus, som representerer Sveriges hjelp til restaurering, er fortsatt til stede. Flere steder i byen finner du en rekke godt bevarte bindingsverkshus.
 
Aktiv ferie
Bornholm har  en stengt jernbane som har blitt gjort om til sykkelstier og derfor har øya et unikt og attraktivt nettverk av sykkelruter. De gamle stiene langs kysten er i dag populære turstier, og de mange vrakene langs Nord-og Øst Bornholms kyster tiltrekkre vrakdykkere.
Kunst og kultur
Bornholm har en tradisjon for  håndverkere, spesielt innen glass arbeid og keramikk. Over hele øya er det åpne verksteder der du kan følge arbeidet og ved Hjorth sin Stoff / Bornholms Keramikk Museum i Rønne, kan du studere prosessene.
Bobil og sykkelferie
Nesten helt flat, og med korteavstander til det meste er Bornholm som skapt for en sykkeltur. På Bornholm er det sykkel som gjelder! Om du satster for fullt på en sykkelferie eller bare vil dra på noen korte sykkelturer så finnes alle forutsettninger for en bra ferie her. Det finnes mer enn 200 kilometer sykkelvei og mange av dem er gamle toglinjer som nå er asfaltert og det beste er at de er helt bilfrie. Her får du forslag til flere sykkelturer på Bornholm.
 

Bornholms Velkomstcenter er Bornholms offisielle turistkontor

Turistkontoret ligger i havnen i Rønne, rett ved fergeleiet. Turistkontoret hjelper deg med det meste, de har brosjyrer, internett, kontakter og mye mer.
Åbningstider og kontaktinformasjon:

Januar – mars: Hverdager 9.00-16.00 April: Hverdager 9.00-16.00 Lørdager 9.00-12.00 5., 6., 7. & 8. april 10.00-14.00 Mai: Hverdage 9.00-16.00 Lørdager 9.00-12.00 4., 17., 27. & 28. mai 10.00-14.00 1. juni – 24. juni: Hverdager 9.00-16.00 Lørdager 10.00-14.0025. juni – 12. august: Alle dager 9.00-18.00 13. august – 31. august: Hverdager 9.00-16.00 Lørdager 9.00-16.00
September: Hverdager 9.00-16.00 Lørdager 9.00-12.00 1. oktober – 13. oktober: Hverdager 9.00-16.00 Lørdag 9.00-12.00 14. oktober – 30. november: Hverdager 9.00-16.00 Desember: Hverdager 9.00-16.00 27. – 28. desember 9.00-13.0024., 25., 26. & 31. desember + 1. januar 2013 lukket Kontaktinfo:Nordre Kystvej 3 3700 Rønnetlf: +45 5695 9500 mail: info@bornholm.info web: www.bornholm.info

Joboland – Badeland Bornholm
Campingplasser Bornholm Klikk Her
Video Bornholm
Ferries to Bornholm – Map of Routes
http://www.ferries.no/bornholm.html
 

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.