Sikring av barn i Bobilen

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Sikring av barn i Bobilen

Bobil Tips og råd

Bobilferie med barn

Det er påbudt å sikre barn i bobil. Barn som er under 135 cm høye skal alltid bruke godkjent barnesikringsutstyr som er riktig i forhold til vekten til barnet. Barn mellom 135 og 150 cm skal bruke godkjent barnesikringsutstyr dersom slikt utstyr er tilgjengelig i bobilen.
Isofix og Bobil
Det er dessverre få bobiler bygd før 2018 som har Isofix og kun svært få etter 2018 ( en del bybobiler ). Det er omtrent like forsvarlig å bruke en trepunkts sikkerhetssele som feste for barnesete som er tilpasset dette. Bord kan vanligvis flyttes eller fjernes for plassen og sikkerhetens skyld.
Husk:

  • Bruk kun stol som er tilpasset barnets høyde og vekt.
  • Forsikre deg om at barnestolen er riktig montert.
  • Unngå løse gjenstander i bobilen og sikre bagasjen godt.

Reglene for sikring av barn i bobil gjelder for barn under 36 kilo. Etter dette skal både barn og voksne sikres med bilbeltet.  Barn skal ikke transporteres i bakovervendt barnestol i forsete der det er kollisjonspute. Unntaket er hvis kollisjonsputen er deaktivert manuelt eller automatisk. ( I de fleste bobiler kan man deaktivere kollisjonspute i passasjersete. se brukermanual )
I bobiler der det ikke er bilbelter skal barn under tre år ikke transporteres. Barn over tre år skal ikke transporteres i forsete i bobiler uten bilbelte.
«Reiser dere i bobil med en baby på få måneder? Dette er hvordan dere best mulig kan utruste dere.
Våres forslag og forholdsregler er gitt for at dere skal unngå ubeileiligheter om bord og nyte det fantastiske ved å dra på familietur.
Når man reiser på ferie med et spedbarn har man to store bekymringer: å få den til å reise komfortabelt, pluss å få med seg alt som trengs.
Når bobilen kjører
Under kjøring må barnet sitte i et egnet barnesete i samsvar med regelverket og dette må være festet korrekt til setet i bobilen, med sikkerhetsbeltet festet. Dere kan feste barnesetet i sittegruppen, i motsatt retning av kjøreretningen. Dersom dere vil, kan dere sette det på det fremre passasjersetet (kun dersom kollisjonsputen kan deaktiveres). Innretning bak er allikevel anbefalt da dette gir bedre beskyttelse (på sommeren er det for eksempel mer skygge der) og det er mer lettvint for den som passer på den lille under kjøreturen: ved at man sitter bak er det mulig å underholde den med en leke hvis den blir lei, avkjøle den om den svetter, og trøste den hvis den gråter uten å måtte stoppe. Dersom barnet er spesielt lite og intern innretning er beregnet, er det mulig å sette reisesengen på plassen til bordet i sittegruppen, og denne tar veldig lite plass når den er lukket. » kilde: fiatcamper.com
Se også – Bobil og barnesete – forum babyverden.no

Brosjyre om sikring av barn i bil

Statens vegvesen, Politiet og Trygg Trafikk har laget en egen brosjyre om sikring av barn i bil. Brosjyren inneholder blant annet informasjon om lover og regler, sikring av barn i ulike vektklasser og bruk av forovervendt eller bakovervendt barnestol.
Forskrift bilbelte i bobiler
Slik sikrer du barn i bil – informasjonsfolder på seks språk.pdf
Informasjonsmateriell om sikring av barn i bil
Barn i Bil
Trygg Trafikk – Skal du på bobilferie med barn? Tenk sikkerhet først
Sikring av last og bagasje i bobilen
vegvesen.no

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.