Velge forsikring til bobil – bobilforsikring

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Velge forsikring til bobil – bobilforsikring

Forsikring av bobil (bobilforsikring) er viktig, det er smart å sjekke nøye hva de ulike forsikringer dekker. Sjekk gjerne pris hos flere selskaper.

For bobiler finnes det ulike bilforsikringer å velge i: ansvarsforsikring, delkasko, kaskoforsikring og bobilforsikring.

Bobilforsikring kan være dyrt, og det lønner seg å sammenligne priser hos de ulike forsikringsselskapene. Du kan spare store beløp. Derfor er det viktig å finne ut hvilke forsikringsbehov du har.

Ansvarsforsikring bobil

Velge forsikring til bobil - bobilforsikring

Velge forsikring til bobil – bobilforsikring

Stort sett alle bobileire har plikt å tegne ansvarsforsikring på biler som er i bruk, det står i bilansvarsloven paragraf 15. Ansvarsforsikringen dekker enhver skade som bobilen gjør på sine omgivelser. Dette kan være skade på andre biler i en kollisjon, bygninger, mennesker og dyr. Skadene kan bli svært store, for personskader snakker millioner av kroner.

Derfor må du tegne forsikring på bobilen før du har hentet bil du har kjøpt. Ellers vil du kunne bli ansvarlig for evt. skader!

Delkasko bobil

Ved delkasko får du ansvarsforsikring og i tilegg får du dekket skader som brann, tyveri, glasskader og i tillegg veihjelp

Kaskoforsikring bobil

Kaskoforsikring dekker skader på egen bobil og er en frivillig ordning. Nyere bobiler bør ha kaskoforsikring. Når bobilen blir eldre og har en mindre verdi kan det bli en vurderingssak om man skal ha en hel eller delvis kaskodekning.

Vær klar over at bilreparasjoner fort er kostbart og det er naturlig å droppe kasko hvis du er i stand til å kjøpe en tilsvarende bil dersom noe skjer.

Superforsikring eller «kasko pluss»

Ved slike forsikringer får du kaskodekning, men i tillegg dekker forsikringen som regel også motorskader og leiebil i hele reparasjonsperioden.

Bobilforsikring

Bobilforsikringen inneholder samme forsikringsdekningen som kaskoforsikring pluss dekning av fastmontert utstyr, dekning av løst utstyr og eiendeler, tyveri av CD’er, DVD’er, vin og brennvin. Bobilforsikringen inneholder ofte også bilhjelp hjemme og utgifter til leiebil/opphold ved ferieavbrudd.

Typisk tilbyr forsikringsselskapene en egenandel på opptil 4000 kroner på bobilforsikringer.

Annonse:

 

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.