Takstberegning på norske ferger

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Takstberegning på ferger

Statens vegvesen har presisert hvordan takstberegning av utoverhengende last praktiseres. I tillegg presenterer vi hvordan norske redereier praktiserer straffegebyr og fastsetting av lengde for bobiler og andre kjøretøy.

Fra statens vegvesen har vi følgende:

Ved bruk av rabattkort/verdikort

Ved bruk av verdikort er det vognkortets lengde som skal legges til grunn ved beregning av takst. Dersom kjøretøyets lengde er lengre enn registrert lengde på grunn av last eller påmontert utstyr skal det betals et tillegg per løpemeter for denne last etter takstgruppe A1 (i praksis en voksen passasjer billett).

Ved kjøp av enkeltbillett

Når det løses enkeltbillett er det kjøretøyets samlede lengde som skal legges til grunn ved beregning av takst. Dette innebærer at last eller påmontert utstyr vurderes som en del av kjøretøyets totale lengde når en løser enkeltbillett.

Takstberegning på norske ferger

Takstberegning på norske ferger

Fra fergerederier har vi følgende:

Straffegebyr og billettkontroll

Den reisende har selv ansvaret for å kjøpe korrekt billett for overfarten. Billettene skal vises ved kontroll. Dersom noen ikke har gyldig billett, vil det, i tillegg til billett, bli gitt et straffegebyr på minimum 500 kroner for passasjer og kr 1500 for kjøretøy.

Fastsetting av lengde for kjøretøy

Kjøretøy er delt opp i takstgrupper basert på lengde. Pris for kjøretøy fastsettes ut fra kjøretøyets samlede lengde. Det betyr at at påmontert utstyr slik som sykkelstativ, inkluderes i samlet lengde.

«6m» betyr kjøretøy med total lengde på 0 – 6,00 meter.»7m» betyr kjøretøy mellom 6,01m og 7,00 m. og så videre.

Om ukorrekt lengde er opgitt ved billett kjøp, kan det ved kontroll bli gitt et straffegebyr på kr 1500,-

Annonse:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.