Takstberegning på ferger

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Takstberegning på ferger for bobiler

Norske fergerederier har ikke alltid fulgt gjeldene regler når det gjelder å beregne takst på bobiler. Her har vi fått en presisering av reglene.

Takstberegning på ferger for bobiler

Takstberegning på ferger for bobiler

Lengde på kjøretøyet – grunnleggende takstutregning

  • Betalt med kontant: Taksten for kjøretøy skal regnes ut etter totallengden på kjøretøyet inkludert utoverhengende last.
  • Betalt med verdikort/storbrukerkort: Lengde oppgitt i vognkort skal legges til grunn med et tillegg for A1 (voksenbillett) pr meter.

Dette vil si at har du f.eks en bobil som i vognkortet har oppgitt en lengde på 6,90 meter og et sykkelstativ på ca 0,5 meter, skal du når du betaler med verdikort/storbrukerkort betale for bil på inntil 7 meter + 1 meter utoverhengende last (dvs det samme som en billett for en voksen passasjer).

Når du betaler kontant eller med bankkort skal du betale for bil opptil 8 meter.

Det er viktig presisjon da det er snakk om en stor prisforskjell. For eksempel på ferjesambandet Mortavika – Arsvågen koster en 8 meter bobil kr 478, en 7 meter bobil koster kr 407, en voksenbillett koster kr 37. Besparelsen uten verdikort er 34 kroner, besparelsen inkludert rabatt ved å bruke verdikort blir 256 kroner.

Fra riksregulativet:

1.9 For kjøretøy som benytter rabattkort, iht. rabattbestemmelser i pkt. 2, skal det i de tilfeller de medfører utoverhengende last betales et tillegg pr løpemeter for denne last etter takstgruppe A1.

For kjøretøy som benytter verdikort vises det til pkt. 12.3. Verdikortet kan kun benyttes dersom kjøretøyets totallengde er innenfor samme eller lavere bilgruppe som kortet er utstedt for. For kjøretøy lengre enn 22 m gjelder egne regler, jf. pkt. 1.8.

Kilde: Fjord1

PS! Reglene kan være endret siden artikkelen ble skrevet i 2012.

Vedlegg: Riksregulativ for ferjetakster 2012, og Riksregulativet_for_ferjetakster_2013_inkl_moms

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.