Innbrudd i bobilen

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Hvordan kjeltringer gjør innbrudd i bobilen din.

Du tror kanskje at du låser bobilen når du trykker på låseknappen på fjernkontrollen? Da må du faktisk tro om igjen, fordi frekke kjeltringer blokkerer nøkkelsignalet til bobilen din, og spaserer rett inn og stjeler det de kommer over.

Bakgrunn

Forsikringsselskap i Sverige har sendt ut en advarsel om at tjuver har begynt med en ny måte for å stjele i fra parkerte bobiler, de blokkerer nøkkelsignalet til bobilen. Når du tror du har låst, dvs når du ser lysene blinker, så har du det ikke allikevel.

Denne utvikiklingen brer seg både i Norge, Sverige og Danmark. Tyvene bruker en liten elektronisk sender som blokkerer låsesignalet fra bobilens fjernkontroll. Når du har gått ut av synsfeltet til tyvene, kan de bare spasere rett inn i bobilen og ta med seg det de ønsker.

Innbrudd er vanskelig å bevise

Slike innbrudd er vanskelige å bevise, fordi det er ingen spor etter innbrudd. Det eneste som er synlig er alle gjenstandene som er borte. Dette er også et problem for forsikringsselskapene, de betaler ikke ut erstatning til bilførere som forlater bilen ulåst… De må vurdere alle tilfeller i sammen med politiet.

Innbrudd i parkerte bobiler - sjekk at du har laast når du forlater bilen

Innbrudd i parkerte bobiler, sjekk at du har låst når du forlater bilen.

Hvordan sikre bobilen?

Det beste rådet er at man lager en god rutine på å kjenne på at alle dørene er låst. Hver gang du forlater bobilen bør du ta deg en runde rundt og kjenne på dørene at de faktisk er låst. Alternativt kan du låse dørene manuelt.

De fleste innbrudd i bobiler skjer når tyvene kan se at det ligger løse gjenstander synlig. Derfor er det VIKTIG å fjerne ALT av verdisaker hver eneste gang du forlater bobilen. Må du legge igjen noe, sørg for å legge det ute av syne, eller i hanskerom og safe.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.