Bomstasjoner og Autopass

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Bomstasjoner og Autopass

Bompenger for å finansiere vegbygging har blitt en tradisjon i Norge. Betaling for bruk av vegnettet oppsto for mange år siden.

Bomstasjonene i Norge er i dag stort sett automatiske. Man skal da ikke stoppe ved passering, men kjøre rett gjennom. Har man AutoPASS-avtale blir denne belastet ved passering. Uten AutoPASS-avtale blir faktura for passeringen tilsendt i posten i ettertid.

 bomstasjoner i Norge

Hvert bompengeanlegg i Norge har et bompengeselskap som skal stå for finansiering av vegprosjektet, har rett til bompengeinnkreving og administrerer denne innkrevingen. Bompengeselskapet inngår som oftes kontrakt med en driftsoperatr som står for den daglige driften og innkrevingen. De fleste bomstasjoner i Norge er nå automatiske. Du skal ikke stoppe ved passering, men kjøre rett igjennom.

AutoPASS

AutoPASS er det norske systemet for elektronisk betaling av tjenester på veinettet. AutoPASS er en enkel måte å betale bompenger på. Med en gyldig AutoPASS-avtale kan du kjøre uten stans i alle bomstasjoner skiltet AutoPASS. Passeringen trekkes fra et forskuddsbeløp betalt til bompengeselskapet. Det gis rabatt der man tegner avtale. For å få brikke, tegner du AutoPASS-avtale med et bompengeselskap. Se www.autopass.no for oversikt over alle selskapene.

PQ0pp82ezDwhL4nLQ5qzUQxPkmzSiZzzwEBuDNINXdBA

AutoPASS kan også brukes på Storebæltsbroen (Danmark), Øresundsbroen (mellom Danmark og Sverige) og enkelte ferjestrekninger i Sverige/ Danmark/Østerrike (EasyGo). Dette er et samarbeid mellom Statens vegvesen, Øresundsbro Konsortiet, Sund & Bælt Holding AS og svenske Vägverket. De skandinaviske landene er de første i verden som har samordnet sine systemer for elektronisk betaling..

Har du passert en bomstasjon uten å betale, kan du betale for passeringen på internett i etterkant på bomstasjonens nettsider. Fristen varierer fra bomstasjon til bomstasjon. Mer informasjon finner du på www.autopass.no.

Last ned Bompengetakster

Kilde: .norvegfinans.com

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.