Bildekk er ikke evigvarende!

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Husk at bildekk ikke varer for evig!

Bildekkene varer ikke evig, selv om mønsteret i dekkene tilsynelatende ser bra ut. Nye bildekk gir bedre sikkerhet enn gamle dekk.

Bildekk er ikke evigvarende!

Bildekk er ikke evigvarende!

Bildekkene på personbiler slites ut og skiftes etter noen år når mønsterdybden er lavere enn kravet, mens på bobiler er det noen som kjører rundt med 10 år gamle dekk og med mønsterdybde som er godkjent, men som allikevel opplever hyppige feil på dekkene. For bobileirene er det da svært enkelt å skylde på dekkprodusenten.

Vi kan ikke si til deg hvor lenge ett bildekk varer på grunn av at det er så mange ulike ting som påvirker foreldelsesprosessen til bildekk. Forventet levetid for bobildekk er kanskje 5 år. Det er også viktig å merke seg at bildekk foreldes raskere når de ikke blir brukt. Bildekkene er designet for å brukes, oppvarmes og de vil utløse kjemikalier som motstår aldring og holder dekket smidig. Bobildekk får kanskje den værste behandlingen bildekk kan få, de kjøres relativt hardt en kort og hektisk sommerperiode med varierende temperaturer, for å så stå stille i flere måneder i de kalde vintermånedene.

Alle bobileiere må holde et godt øye med aldringen av dekkene. Dekkene er merket med produksjonsdato, på noen eldre dekk er denne merket med 3 siffer hvor eksempelvis 019 betyr januar 2009. Men det kan i værste fall også bety januar 1999, så man bør ha en viss peiling på hvor gamle dekkene er.På nyere dekk finnes det 4 siffer, to for uke og to for år. Er du usikker på om dekkene er for gamle, da er det påtide å bytte dem ut.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.