Vann i bobilen

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Bruk av vann i bobiler

Vanntanken er en viktig del i bobiler, de har som regel 2 vannsystemer, ett til ferskvann og ett system til avfallsvann/gråvann. Tips og råd om vann i bobil nedenfor.

Rengjøring av vanntank i bobil

I bobiler brukes vann fra vanntanken til spyling av toalettet,  til drikke og vaskevann. Rengjøring av vanntanken er viktig for å hindre groing og vekst av mikroorganismer og bakterier, du bør bruke egnet middel som rengjør og desinfiserer hele vannsystemet

Drikke vann fra bobilen?

Mange lurer på om man kan drikke vann fra bobilen. Generelt skal man være forsiktig, men er man flink til å rense tanken regelmessig og fyller tanken med rent skandinavisk vann er dette ikke noe problem. Fyller man vann lenger sør i Europa bør man være mer forsiktig, der finnes det en bakterieflora som våre skandinaviske tarmer ikke alltid takler like godt.

Dusj og vask i bobil

For å unngå vekst av bakterier og mikrober i varmvannstanken bør du sette termostaten på minst 60 grader.

Når du kommer hjem fra tur bør man tømme vanntanken og sjekke rør og slanger.

Gråvann/avfallsvann i bobil

Gråvannstanken bør tømmes så ofte som mulig. Bakterier og lukt oppstor raskt, spesielt om sommeren med litt høyere utetemperaturer enn normalt.

Skyll gråvannstanken med bakteriedrepende midler og skyll tanken etter bobiltur.

Husk å tømme gråvannet på tømmestasjoner!

Bruk av vann i bobilen om vinteren

Pass på å ha nok varme i bobilen om vinteren når vanntanken i bobilen fylt opp med vann. Vannrør som ligger langs ytterveggene er utsatt for frost.

For å hindre at vann fryser i gråvannstanken kan du bruke frostvæske, noen bruker også spylervæske.

Vann og vinterlagring

Ved vinterlagring må vannsystemet i bobilen tømmes fullstendig for vann. Åpne alle kraner og blås vannrørene helt fri for vann. Rens vanntanken, toaletttanken og gråvannstanken før du setter bilen bort for vinteren, smør pakninger. Sørg også for at varmtvannsystemet er tømt for vann (de fleste slipper vannet automatisk ved lave temperaturer).

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.