Selvreparerende dekk

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Michelin sparer vekt, plass og drivstoff med selvreparerende dekk!

Med Michelins nye SelfSeal-teknologi reparerer dekkets gummiblanding selv eventuelle punkteringer og eliminerer dermed reservehjul og jekk, noe som sparer om lag 30 kg vekt og 80 liter plass.

Selvreparerende dekk

Selvreparerende dekk

I Norge bli Volkswagen i 2015 først ut med det nye Michelin Selfseal-dekket.

– Antallet punkteringer per kilometer speiler forholdet mellom rike og fattige land på en slående måte, produktekspert Arne Sköldén i Michelin i Norden. – I europeiske land skjer det i gjennomsnitt 1 punktering per 75 000 kjørte kilometer, mot hele 1 per 3 000 km i visse land i Sydøst-Asia.

Å skifte punkterte dekk langs en tett trafikkert vei er en skremmende opplevelse. Mange har aldri skiftet hjul selv eller mangler krefter og utstyr for å jekke opp bilen og løsne hjulmuttere. Michelin Selfseal-dekkene er laget av en spesiell gummiblanding som tetter punkteringer i dekket umiddelbart kan kjøre over spikre uten å miste lufttrykket.

Det nye Michelin Selfseal-dekket, som ble kommersielt lansert på Michelins globale miljøkonferanse Challenge Bibendum i Kina byr på flere miljøfordeler. Samtidig som færre dekk behøver å byttes ut på grunn av punktering, sparer Selfseal teknologien 30 kg vekt og gir hele 80 liter spart plass fordi både reservehjul og biljekk elimineres. Det sparer drivstoff og øker samtidig bilenes lasteevne. Med tanke på det sterkt økende antallet biler i Kina og andre land i Asia betyr dette store miljøgevinster.

Michelin sparer vekt, plass og drivstoff med selvreparerende dekk

Michelin sparer vekt, plass og drivstoff med selvreparerende dekk

Michelins utviklingspolicy står fast på at teknologiske nyvinninger på ett felt ikke skal gå ut over andre av dekkets viktige egenskaper. Michelin Selfseal-dekkene leverer derfor den samme ytelsen som før når det gjelder sikkerhet, drivstofføkonomi og levetid. Dekkene kommer i handelen for både person- og varebiler.

På det europeiske markedet ventes Volkswagen å være først ute med Michelin Selfseal-dekkene på visse 2015-modeller. De nye dekkene krever heller ingen tilpasninger fra bilprodusentenes side og vil være standard dekk på en rekke bilmodeller de kommende årene.

Annonse:

Internasjonal miljømøteplass for mobilitet

Michelin Challenge Bibendum, som først ble arrangert i 1998, har blitt et unikt, internasjonalt arrangement som samler tusenvis av politiske beslutningstakere, representanter for industrien og forskere for å diskutere bærekraftige løsninger for mobilitet.

Årets Michelin Challenge Bibendum har utviklet seg til en “tenke- og handlingstank”. Årets arrangement gikk av stabelen i Chengdu i Kina fra 11. til 14. november.

Rapporten peker på fem sentrale punkter son bør implementeres for å møte dagens urbane utfordringer når det gjelder mobilitet:

  • Fastsette ambisiøse reduksjonsmålsetninger for CO2 -utslipp
  • Opprette ultra-lavutslippssoner (ULEZs)
  • Tenke nytt på last-mile leveranselogistikk
  • Utvikle kreative dør-til-dør transportløsninger for mennesker
  • Mobilisere private investeringer i bærekraftig infrastruktur
Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.