Er isskrapen på plass?

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Er isskrapen på plass? Latskap kan koste deg førerkortet!

– Bilføreren har ansvar for å ha tilstrekkelig sikt til alle sider, og må fjerne snø, is eller dugg før kjøringen starter. Slurv med dette kan i verste fall bety anmeldelse og tap av førerkortet for minst tre måneder, sier politiinspektør Roar Skjelbred Larsen i Utrykningspolitiet.

Å starte kjøring med en bil som ser slik ut, er farlig og vil gi reaksjon dersom politiet ser deg

Å starte kjøring med en bil som ser slik ut, er farlig og vil gi reaksjon dersom politiet ser deg

I den årstiden vi nå er inne i, gjelder det å passe på at det er isskrape og børste på plass i bilen, slik at det er enkelt og raskt å sikre godt utsyn i alle retninger.

Alt for mange slurver med dette, og hver eneste vinter dukker det opp skrekkhistorier om nestenulykker – og større og mindre skader etter uhell på grunn av manglende sikt.

Dårlig tid og/eller manglende isskrape er de vanligste unnskyldningene for kjøring med utilstrekkelig sikt – og prisen er høy. Dersom politiet ser deg, slipper du i beste fall med et forenklet forelegg på 2.000 kroner.

– I alvorlige tilfeller kan det bli anmeldelse og mulig tap av førerkort i minst tre måneder, fastslår Roar Skjelbred Larsen.

Ifølge UP ble det sist vinter skrevet ut 472 forenklede forelegg for mangelfull sikt.

– Den enkleste måten å unngå dette problemet på, er å montere elektrisk motorvarmer med kupévifte i bilen. Da er man sikret fri sikt med rene ruter i alle retninger – og får samtidig den ekstra komforten det gir å sette seg inn i en varm og trivelig kupé, sier salgssjef Arne Torvbråten i DEFA.

– Samtidig sparer man både penger og miljø. Man slipper det høye startforbruket i en kald motor – og slipper dermed også de ekstra høye utslippene av skadelige avgasser som kaldstartene fører med seg, understreker Torvbråten.

Norske DEFA er markedsleder på bilvarmesystemer. Det som startet med en enkel motorvarmer for mer enn femti år siden, har med årene utviklet seg til et komplett system for både forvarming av motor og kupé og vedlikeholdslading av bilbatteriet. De siste funksjonene som er tilføyd er sikring og sporing. Systemet kan styres via smarttelefon (iPhone og Android), forteller Torvbråten.

DEFA er et norskeid industrikonsern som er markedsledende på elektrisk bilvarme i Europa. Bedriften har over 300 ansatte innen produksjon, salg og markedsføring basert i Norden, Canada og Kina. I tillegg til bilvarme og alarmsystem for kjøretøy leverer DEFA ladeprodukter, belysningsprodukter og varmestyrings- og alarmsystem for hytte og 12V-bruk. Nyheten DEFA Link gjør det mulig å fjernstyre bilvarmen, samt få tyverivarsling og sporing av kjøretøy med mobilen. DEFAs produkter selges i de fleste markeder i Europa. www.defa.com

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.