Er bilen din ferieklar?

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Pakk feriebilen smart og sikkert

Ikke ta sjansen på å få ferien ødelagt av motorhavari eller andre problemer. Ta deg tid til å gå over bilen før du reiser.

Motorolje

Er det for eksempel lenge siden du skiftet olje? Ny og fersk motorolje er ikke bare en god smører, den er også en god kjøler og leder varmen bort fra vitale motordeler. I tillegg renser den motoren innvendig.

Batteri

Sjekk også tilstanden på bilbatteriet, og undersøk tilstanden og ladespenningen. Batteriet er bilens hjerte, og ligger høyt på statistikken over behov for hjelp. Selv midt på varmeste sommeren. Det visste du kanskje ikke?

Kjølevæske

I tillegg bør du sjekke at frostvæsken er god, og riktig blandet. Ja, selv om det er sommer! Sammen med bilens kjølesystem er frostvæsken med på å øke kokepunktet. En sjekk av frostvæsken kan dermed forhindre at du blir en av dem du sikkert har sett stå langs veien med en kjølevæske som koker.

Registerrem

Du bør også undersøke om registerremmen er byttet ut i henhold til skifteintervallene. Hvis registerremmen ryker, vil det i de fleste tilfeller føre til motorhavari.

Bremsevæske

Bremsevæsken må også være i orden. Kokepunktet for bremsevæsken skal være minimum 155 grader. Sjekk også lufttrykket i dekkene, og husk at trykket skal økes dersom bilen er tungt lastet.

Dekk

Dekkene må også ha god nok mønsterdybde. Selv om kravet til mønsterdybde er 1,6 mm, anbefaler NAF en dybde på minimum 3 mm.

Feriesjekk hos NAF

Er du usikker på hva du skal gjøre når du skal sjekke om bilen er i god nok stand for bilferien, kan NAF hjelpe deg.

Bestill driftstest

Skulle du likevel være så uheldig at bilen bryter sammen underveis, er det godt å vite at NAF-medlemmer med veihjelpsavtale får veihjelp uansett hvor i Europa de befinner seg.
Husk at medlemskapet er personlig. Det betyr at du får veihjelp også dersom du kjører leiebil eller sitter på med andre.

Kilde: NAF

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.