Vask, renhold og polering av bobil

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Vask, renhold, puss og polering av bobil.

For å holde bobilen ren og pen lenger og bevare verdien på den, bør man være nøye når man vasker og polerer. Det anbefales å polere bobilen minst 2 ganger i året. Her har du noen enkle råd og tips for vaskingen.

Valg av vaske- og poleringsmiddel

Mange bobileiere opplever å få svarte striper på bobilen etter å ha vasket den. De svarte stripene kommer av ulike grunner, en av grunnene er hvilken type polish man bruker. Noen ganger når poleringen blir avbrutt av regn så opplever man flere svarte striper på områdene som er polert enn de andre. Utfør heller ikke poleringsarbeid i sterkt solskinn, da noen vaskemidlene har krav til temperaturer ved bruk.

Krav til vaske- og poleringsmidlene

Produktserie som mange anbefaler.

Produktserie som mange anbefaler.

Man må bruke kjemikalier som ikke skader tettingsmassen på bobilen. Ulike produkter som er laget for biler og båter kan gjøre tettingsmassen hard, noe som kan føre til lekkasjer over tid.

Vaskeproduktene børl heller ikke inneholde silikon. Poleringsmidler som inneholder silikon gjør plastlister og gummidetaljer hvitt. Produktene bør være universelle, det vil si at du kan bruke de over hele bobilen, slik at arbeidet blir lett og effektivt.

Autoglym – produktserie innen vask og polish anbefales av en del erfarne bobileiere.

Høytrykkspyling av bobil

Vær forsiktig ved bruk av høytrykksspyler. Skal du bruke høytrykkspyler bør du hvertfall bruke bred stråle og lavt trykk, spyl heller ikke for nært skjøter og lister med munnstykket. Rett ikke vannstrålen direkte mot ventiler, i vinduer og luker. Vinduene er ofte laget av akrylplast som lett får riper. Bruk rikelig med vann og klut eller svamp som er fri for smuss og partikler som kan lage riper.

Vask av bobiltaket

Taket bør vaskes til slutt. Vær forsiktig når du vasker taket til bobilen, om mulig bør du vaske mest mulig fra siden og ikke gå opp på taket. Må du gå på taket må du sørge for å krype langs sidene – der hvor taket er sterkest. Du kan også bruke for eksempel isopor til å legge oppå taket for å fordele vekten. Vær obs på at aluminiumstak kan få bulker av knær, sko, albuer etc.

Utvendig vask av bobilen

Bruk egnet utstyr for vasking

Bruk egnet utstyr for vasking

Det kan faktisk være smart å starte med å vaske nede og vaske seg oppover. Dette fordi hvis du begynner oppe så renner skit og såpe nedover, noe som kan føre til at det tørker og blir skjoldet, det blir enda vaskeligere å vaske rent nede. For å få av insektsmerker på bobilen anbefaler noen bruk av cola, de fleste bilrekvisita er forøvrig noen produkter som de hevder fungerer godt mot insektsmerker.

Vask av hjulene.

Når du først vasker hjul og felger, bør du kontrollere dekkene for sprekker. Det fungerer godt med felgrens som du får kjøpt hos de fleste bilrekvisita butikker og bensinstasjoner. Kontroller lufttrykket med det samme du vasker, så vet du at det er i orden.

Polering av bobil

Polerer man bobilen 2 ganger i året er den mye lettere å holde ren. Vår og høst er greie poleringsperioder, da er det ikke for sterk sol, været er ofte brukbart, og man gir bobilen en beskyttende hinne både til før bruk i sesongen og før opplagssesongen. Bruk produkter som holder minst 6 måneder, vær nøye med å følge produktets bruksanvisning. Noen poleringsprodukter skal ha et ekstra lag med et slags forseglingsprodukt for at poleringen skal holde lenger.

Annonse:

  2 kommentarer til “Vask, renhold og polering av bobil

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.