Påbudt med alkomåler i Bobil i Frankrike.

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Alkomåler påbudt i Frankrike

Bobilferie Frankrike

Bobil Frankrike

Fra 1. juli 2012 krever Frankrike at det skal være godkjent alkomåler i alle kjøretøy som ferdes i landet.
De nye forskriftene i den franske vegtrafikkloven krever at alle kjøretøy som  ferdes på franske veier, nå må ha en promillemåler tilgjengelig i kjøretøyet  til enhver tid.
Allerede fra 1. juli 2012 vil påbudet bli håndhevet. Blir du tatt uten måler, vil du vil få en advarsel, og du får ikke lov til å kjøre videre før du har anskaffet en godkjent alkomåler.
Selve kravet til måler er ganske åpent, alt fra «gammeldagse ballonger» til elektroniske målere godkjennes. Men pass alikevel på. De enkleste og rimeligste målerne er også de mest usikre. En alkomåler som viser feil alkoholkonsentrasjon er ikke fritakelsesgrunn, skulle du havne i en skikkelig fransk kontroll.
Etter 1. november 2012 vil du bli bøtlagt hvis du ikke har godkjent alkomåler i kjøretøyet. Hvor stor denne boten vil bli, er ennå usikkert.
Norske målere er trolig ikke godkjente i Frankrike.
Promillemåleren må nemlig være godkjent i henhold til fransk standard – de som  har en NF-logo på seg er godkjente – og at «best før-datoen» ikke er utløpt.
Om ikke din promillemåler har denne godkjenningen, så finnes det  engangs-promillemålere til salgs i franske butikker og bensinstasjoner.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.