Påbudt med alkoholmåler i Frankrike

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Det er påbudt med alkotester i bobilen i Frankrike

Fra 1. juli 2012 er det påbudt å medbringe godkjent alkoholmåler i bobilen i Frankrike. Promilletesterene får du kjøpte ved grenseovergangene, på ferger og i butikker og koster ca 25 kroner, alle må være NF – merket (Norme Française)

Bakgrunn for påbudet av promilletester

Hvert år omkommer ca 4000 mennesker i trafikken i Frankrike, myndighetene anslår at så mye som 31% av dødsulykkene skyldes fyllekjøring. Myndighetene satser mye på å få ned dødstallene, og har i den forbindelse innført påbudet om at alle som ferdes med bil og motorsykkel i Frankrike skal ha med seg en godkjent (NF –  merket) alkoholmåler i bilen. Alkoholmålerene fås kjøpte ved grenseovergangene, ferger og flere butikker. Målerene er engangsmålere, så det kan lønne seg å kjøpe flere på en gang.

Påbudt med alkoholmåler i Frankrike

Påbudt med alkoholmåler i Frankrike

Promillegrenser i Frankrike

For vanlige biler og motorsykler under 3500 kg er promillegrensen 0,5. For kjøretøy over 3500 kg inkludert bobiler og bil med campingvogn er promillegrensen 0,2.

Straff og bøter

Blir du stoppet uten en godkjent promillemåler i bilen vil du før 1.november 2012 sannsynligvis bare  få en advarsel, etter dette tidspunktet vil politiet skrive ut bøter rundt 10 – 15 EUR, og du vil ikke få kjøre videre før du har anskaffet deg en godkjent alkotester.

Kravet til måler er ganske vidt, alt fra gamledagse målere til nye elektroniske engangsmålere. De enkleste og rimeligste målerne er som regel de mest usikre. En alkomåler som viser feil alkoholkonsentrasjon er ikke fritakelsesgrunn, hvis du havner i en fransk promillekontroll.

Annonse:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.