Bobiler med støtteben

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Støtteben Bobiler

Bobil utstyr og bruk

 Støttebein får bobilen til å stå beint og hindre bevegelse

For å få bilen til å stå beint og stødig når man parkerer bruker man støttebein og nivåklosser. Støttebein får bobilen til å stå beint og hindre bevegelse mens nivåklosser er kun til hjelp for å få bobilen til å stå i vater.
Det er viktig å parkere bobilen på flat mark for å holde alt på riktig og hindre ting fra å rulle på gulvet. Selvfølgelig hender det at det er nesten umulig å finne det perfekte stedet. Sørg for å utstyre bilen din med stabiliserende systemer som støtteben og nivåklosser. Støtteben kan kjøpes og enten monters eller ha dem i bagasjerommet og bruke dem når du har behov for det..
En del bobiler leveres med støtteben men de kan også kjøpes som ekstrautstyr. Når man beveger seg inne i bilen og ikke bruker støtteben gynger bilen på fjærene slik at man får en «båtfølelse». Sveiver man ned støttebeina så står den like rolig som et hus og det er greit å slippe den småristinga som oppstår når bilen bare står på fjærene. Noen bobiler leveres med Hydrauliske støtteben som kan kjøres fra førerhus. Hydrauliske støtteben brukes for utjevning og stabilitet og det blir helt stødig , og ikke minst helt i vater.De fleste bobiler kan få ettermontert støtteben enten av den manuelle typen eller hydraulisk.
Med mindre du alltid parkerer på helt flate områder vil du ha behov for å rette opp bobilen når du har parkert. Slike ting som soving og matlaging blir mye mer komfortabelt når bilen står i vater. Dører fungerer også bedre og det kan faktisk forlenge levetiden på bobilens kjøleskap..
Å få bobilen til å stå jevnt på underlaget er vanligvis øvelse. Endel bobiler har automatisk nivåregulering som regulerer nivået ved å trykke på en knapp. Man kan også installere en indikator som man ser fra førersetet for å se når man står noenlunde jevnt. Start ved å parkere på et plant underlag. Bruk en vater eller en kule for å se om bilen står beint eller hvilken vei den må rettes opp.
Rimelige indikatorer med selvklebende bakside er også tilgjengelig på de fleste campingbutikker og butikker som Biltema og Jula. Når du først er og handler kjøper du også et sett nivåklosser, disse koster ikke så mye og du får stor glede av dem når du skal rette opp bilen. Du kan også lage selv av planker. Noen plankebiter er uansett greit å ha med til å sette under støttebena om du parkerer på veldig vått underlag slik at støttebena vil synke nedi jorda. Plankebitene kan også brukes under den ene støtten om det blir veldig forskjell på høyden på venstre og høyre side.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.