Ironman Kalmar

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Ironman Kalmar populärt bland deltagarna och ger stora intäkter

Efter sommarens Ironmantävling i Kalmar skickades en enkät ut till alla deltagare. Resultaten visar att deltagarna är väldigt nöjda med tävlingen och med Kalmar som värdstad. Enkäten visar också att tävlingen ger effekter för turismen.

Ironman Kalmar

Ironman Kalmar

Resultaten från enkäten visar att över 92 % av deltagarna är nöjda eller mycket nöjda när de bedömer den totala upplevelsen av evenemanget och 96 % kan rekommendera andra att delta i Ironman Kalmar.
– Det är samma enkät som skickas ut efter alla Ironmantävlingar i Europa. Vår tävling i Kalmar får i jämförelse med övriga tävlingar ett väldigt bra resultat. Denna positiva respons från deltagarna visar att vi tillsammans i Kalmar och på Öland gör ett bra jobb. Men det finns alltid detaljer som kan förbättras och vi kommer fortsätta sträva efter att bli ännu bättre, säger Tobias Borger, tävlingsledare Ironman Kalmar.

Enkäten visar också att varje deltagare har med sig medföljare, i genomsnitt 3,8 personer, och att man i snitt stannar ca 4,5 nätter.
– Ironman Kalmar ger stora effekter för turismen och handeln. I år var det mer än 2 000 deltagare som kom till Kalmar och deltagarna hade dessutom med sig familj och vänner. Tävlingen är därför väldigt betydelsefull för besöksnäringen. Men den är också viktig för oss som bor i Kalmar. Vi ser en stolthet bland stadens invånare och de sluter upp både som publik och som volontärer, säger Johan Persson, kommunstyrelsens ordförande i Kalmar kommun.

– Vi kan också se att tävlingen berör fler kommuner än de två tävlingskommunerna Kalmar och Mörbylånga. Det finns positiva effekter i hela södra länet. Det har också stor betydelse att ha ett så starkt varumärke knutet till Kalmar och regionen, säger Håkan Brynielsson, regiondirektör, Regionförbundet i Kalmar län.

Evenemanget har även effekter under resten av året.
– Den här enkäten omfattar bara deltagarna och deras besök i Kalmar under Ironmanveckan. Vi vet att det också är många andra som kommer till Kalmar och Öland för att uppleva evenemanget som åskådare. Dessutom är det många triathleter som kommer hit under andra delar av året för att träna. Ironman bidrar också till ökad folkhälsa, eftersom intresset för att träna ökar även bland vanliga motionärer, säger Johan Göransson, projektledare för Kalmars satsningar på idrottsturism.

Om Ironman Kalmar Sweden
Kalmars triathlontävling har haft en fantastisk utveckling sedan starten 1994 och är idag en fullvärdig Ironmantävling som lockar många internationella deltagare. Nästa evenemang hålls den 15 augusti 2015 och de 2 700 platserna blev fulltecknade på en och en halv vecka. Tävlande från 49 länder, bl.a. Australien, USA, Argentina, Brasilien, Egypten, Hong Kong, Japan och Singapore kommer till Kalmar.

Antal startplatser
2012: 1 500
2013: 2 000
2014: 2 700
2015: 2 700

Turistekonomisk omsättning 
2012: 18,6 mkr
2013: 23 mkr
2014: 36 mkr

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.