Stadig flere besøker Göta kanal

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Stadig flere turister i bobil til Göta kanal.

Med 3 millioner besøkende er Göta kanal ett av Sveriges største turistmål. Veksten i antall besøkende kommer mye på grunn av besøkende som kommer i bil og bobil for å oppleve kanalen, mens besøkende med fritidsbåt minsker.

Stadig flere turister i bobil til Göta kanal.

Stadig flere turister i bobil til Göta kanal.

Göta kanal som turistmål fortsetter å utvikles . Majoriteten av besøkende kommer dit på andre måter enn båt for å oppleve det unike kanalmiljøet og slussingen. Til og med sykkelturisme er blitt stort og godt etablert langs Göta kanal og turopplevelser til fots, som ble lansert i år er blitt tatt godt i mot.

– Blant besøkende som kommer langs veien, stikker bobilturistene seg frem sier Anders Donlau, VD på AB Göta kanalbolag. Bobilturismen langs kanalen har økt med ca 10%. Bobilparkeringene i kanalens gjestehavner er blitt svært populære, og vi har hatt vanskeligheter med å dekke etterspørselen.

– Den positive utviklingen av turisme langs kanalen har også medørt at i dag finnes flere firmaer som tilbyr kanalopplevelser året rundt. Det er snart på tide å presentere juletilbudet langs kanalen, sier Anders Donlau.

Oppsummeringen av årets båtsesong viser en nedgang i trafikken av fritidsbåter på ca 11 %. Nedgangen stammer stort sett fra det svenske markedet, mens internasjonale båtturister holder seg stabilt.

Kilde: AB Göta kanalbolag

Planlegg reisen din her:

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.