Nytt Munchmuseum i Oslo

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Nytt Munchmuseum, – En stor dag for Oslo og for kunstelskere over hele verden

Alle ansatte ved Munchmuseet er svært glade og lettet over at det nå er fattet et endelig vedtak om bygging av et nytt museum. Det er en flott dag ikke bare for Munchmuseet, men også for Oslo og kunstelskere over hele verden, sier Stein Olav Henrichsen, direktør ved Munchmuseet.

Nytt Munchmuseum i Oslo

Nytt Munchmuseum i Oslo

– Vedtaket representerer et paradigmeskifte i forvaltningen av den verdifulle Munch-samlingen! Nå kan samlingens enorme kulturelle og økonomiske verdi komme alle til gode, legger Henrichsen til.

– Vi er veldig fornøyd med vedtaket og gleder oss til å komme i gang med byggingen.

Dette vedtaket innebærer at et nytt fantastisk museum med vesentlig bedre fasiliteter på alle områder og innen alle aktiviteter både for publikum og ansatte kan realiseres. Lokalisering i Bjørvika, i nærheten av trafikk-knutepunkter, Operaen og Deichmanske bibliotek, gir også et vesentlig bedre publikumsgrunnlag, og vil både kunne bli et attraktivt tilskudd til bydelen og gi Munchmuseet en sentral beliggenhet i byen i tråd med samlingens betydning og attraktivitet.

Leie av bobil i Oslo

Annonse:

Et viktig aspekt ved det nye museet er samlokaliseringen av Munchmuseets samling og Stenersenmuseets samlinger. Munchmuseets og Stenersenmuseets ulike tradisjoner, utstillingspraksis og kompetanse styrker programmet og profilen i det nye museet. Særlig vil videreføring av en sterk samtidskunstprofil skape mulighet for å bidra til å sette både museet og Munchs kunst inn i et relevant, attraktivt og moderne samfunnsperspektiv.

Med sin uvurderlige samling og sitt nye bygg vil Munchmuseet være sterkest posisjonert i forhold til ledende internasjonale museer når det gjelder å kunne tiltrekke seg og ta imot viktige internasjonale utstillinger av andre kunstnere innen modernisme og samtidskunst, utstillinger som det ellers ikke ville vært mulig å få til Norge. Det nye bygget og en robust økonomi vil gjøre det mulig å innfri dette potensialet på en måte som museet frem til nå ikke har hatt mulighet til – et kulturpolitisk moment av nasjonal betydning. Dette vil ytterligere konsolidere og videreutvikle Oslos sentrale rolle som kulturhovedstad og attraktiv kunstby.

Edvard Munchs kunst er Norges viktigste bidrag til verdens kunsthistorie. Som forvalter av majoriteten av Munchs arbeider, har Munchmuseet et unikt utgangspunkt som kunst- og kulturformidler i nasjonal og internasjonal sammenheng. Munchmuseet inkluderer også Stenersen-samlingen.

Museets oppgave er å forvalte samlingene gjennom bevaring, forskning og formidling.

Munchmuseet er en egen etat i Oslo kommune