Dekkskifte på døra?

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Dekkskifte på døra?

Folk har allerede vent seg til matkasser og ferskt brød levert hjem. Neste ut er dekkskift på døra. Tidsklemma gjør at flere kjøper tjenester som gjør hverdagen lettere.

Sammen med Viking Redningstjeneste har forsikringsselskapet If startet et pilotprosjekt i Oslo og Akershus. Bilbergere kommer hjem til If-kundene og skifter fra vinter- til sommerdekk, på ønsket tidspunkt.

– Responsen har vært større enn vi regnet med. Det har faktisk vært problematisk å rekke over alle som ville ha hjelp. Flere hundre har bestilt hjelp til dekkskift på hjemmeadressen på noen få dager i de to fylkene, sier Jon Berge, informasjonsdirektør hos If.

Viking har fått utfordringen med å dekke etterspørselen.

– Mange har ikke kompetanse, utstyr, tid eller helse til å bytte sommerdekk selv, og vi er glade for å kunne bistå med dette. Hovedvekten av bestillingene er uken etter påske, da de aller fleste har kommet hjem igjen fra påsketur. Vi er vant til perioder med ekstra stor pågang og setter på enda flere ressurser og jobber dager, kvelder og helger for å skifte dekk for If-kundene, slik at de kan gå våren trygt i møte med sommerdekk på bilen, sier Fredrik Jørgensen, ansvarlig for nettverksutvikling i Viking.

En If-kunde får sommerdekkene på med kyndig hjelp fra Viking Redningstjeneste

En If-kunde får sommerdekkene på med kyndig hjelp fra Viking Redningstjeneste

I fjor gjennomførte If en stor landsomfattende undersøkelse hvor 62.000 bileiere svarte på hvordan folk skifter dekk i de ulike landsdelene.

– Vi tror ikke folk i Oslo og Akershus er spesielt late, men dette er en del av en ny trend som er aller mest tydelig i hovedstadsområdet og i de store byene. Undersøkelsen fra den såkalte «Dekkutfordringen» viser at folk i dette området er aller mest interessert i å få hjelp til dekkskift. Hele 41 prosent lar dekkhotell eller verksted skifte dekk her, sier Jon Berge hos If.

Tips til dekkskifte

  • Sett bilen på et rett underlag – ikke på løs grus.
  • Ta på håndbremsen.
  • Ha en god jekk, plasser den riktig iht instruksjonsboken.
  • Aldri beveg deg under en bil som kun står på jekk, dette kan føre til alvorlige skader.
  • Løsne hjulmuttere før bilen jekkes opp.
  • Kontroller mønsterdybde i dekkene.
  • Plassere hjulene riktig i forhold til rulleretning. Noen dekk har piler/merke som viser rulleretning.
  • Når du skal trekke til hjulmuttere skal det trekkes til med oppgitt moment, som varierer noe fra bil til bil (ligger ofte mellom 90-120 nm.). Det anbefales at man benytter en momentnøkkel eller momentstav.
  • Sjekk lufttrykket.
  • Etter litt kjøring bør du sjekke om hjulmutteren/bolter sitter.
Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.