Mindre bompenger til store bobiler

Bobiler over 3500 kg får mindre bompenger.

Som en del av bompengereformen skal bobiler større og tyngre enn 3500 kg få samme takst og rabatt som lette bobiler.

Mindre bompenger til store bobiler

Mindre bompenger til store bobiler

– Bobiler og enkelte store personbiler, med totalvekt over 3500 kilo – skal få samme bomtakster og bompengerabatter som bobiler med vekt under 3500 kilo. Disse endringene gjelder kjøretøy registrert som personbil, som etter dagens regelverk betaler samme takst som tunge næringskøyretøy. Endringene er en del av bompengereformen til regjeringen, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

– Mange opplever det som urimelig at bobiler og store personbiler må betale samme bompengetakst som store og tunge vogntog. Takstene står ikke i samsvar med hvor store eller tunge bobilene er. Dette ryddar nå vi nå opp i.
– En positiv effekt kan hvere at landet vårt blir en litt mer attraktivt plass å feriere. Vi har et naturskjønt land, og med lavere bomtakster bør bobilferie i Norge stå høyt på listen for neste sommerferie, sier samferdselsministeren.

Arbeidet med omlegging og forenkling av takst- og rabattsystem er ett av flere tiltak i gjennomføringen av den nye bompengereformen, som ellers også vil føre til at dagens 50 bompengeselskap blir redusert til fem selskap, og at staten dekker mer av renteutgiftene for bompengeselskapa.

– Målet med bompengereformen er å redusere byrdene for bilistene og få til mer brukarvennlig og effektiv innkreving av bompenger. Dette fører igjen til reduserte drifts- og administrasjonskostnader, slik at mer av bompengane kan gå direkte til utbygging og tiltak på veien. Endringene for bobilar skal tre i kraft fra nyttår, sier samferdselsministeren.

Kilde: Regjeringen.no, pressemelding | Dato: 10.09.2015 | Nr: 162/15

Annonse:  2 kommentarer til “Mindre bompenger til store bobiler

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.