Billige bobildekk til bobilen

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Billige bobildekk til bobilen

Det er godt kjent at dekkene til bobil har stor innvirkning på kjøreegenskapene. For å sikre gode og sikre kjøreegenskaper i alt slags vær og vind er det flere kriterier som det må tas hensyn til ved kjøp av nye dekk.

Vinterdekk til bobil

I Norge har vi variert klima om vinteren, Vestlandet er kjent for milde vintre, Østlandet og Nord-Norge har mer stabilt vinterklima, mens midt Norge og Nordland ofte har svært varierte vintre. Dette stiller strenge krav til dekkene til bobilen, uansett om det er piggfritt eller piggdekk. Vinterdekk skal tåle underlag med snø, slaps, is, tørt, vått og bart. Ofte er ikke ett dekk best i alt. Husk at svart og tilsynelatende tørr asfalt kan være underkjølt. Asfalt som skinner i lyset fra motgående bil betyr varsko av kraftigste sort.

Må du ha vinterdekk på bobilen?

Dekk til bobil

Vil du ha det sikreste grepet på glatte, norske vinterveier, er det de dyre og mest kjente dekkmerkene som gjelder. Å spare noen hundrelapper på dekk er en dårlig måte å spare penger på.

Sommerdekk til bobil

Lang bremselengde eller vannplaning kan få dramatiske følger, i kritiske situasjoner er det svært viktig med gode sommerdekk. Kort bremselengde, god evne til å motstå vannplaning og et sidegrep som gjør at du ikke mister kontrollen er de viktigste egenskapene til et sommerdekk.

De beste dekkene er litt dyrere, men det skal ikke rare uhellet til før det du sparer på et par billigdekk går opp i spinningen.

Merking av dekk

Både sommer og vinterdekk er merket med standard informasjon. På selve dekkene finnes det infomasjon om Varemerke, Produktnavn, dimensjon (Eks: 215 = seksjonsbredde i mm, 65 = seksjonshøyde i prosent av bredde, R m= radialdekk, 16 = antall tommer felgdiameter), Belastningsklasse (91 = belastning 615 kilo, W = hastigetskode, godkjent for maks 270 km/t.) Tubeless = slangeløst, E = tilpasset ECE standard R30, 4 = Kode for hvor tester er utført. 4 = Nederland. Godkjennelsesnummer etter ECE R30: Først koder for produsent, dekkstørrelse og type. Deretter kode for produksjonstidspunkt – uke og år.

Merking av dekk

Merking av dekk

Videre har vi EU krav til merking av dekk. Dekkprodusentene er pålagt å informere forbrukere om drivstoff-forbruk, veigrep på vått underlag og ekstern støy fra dekk. Se bildet.

Dekktips

Husk at man kan spare drivstoff og kjøre sikrere ved å endre sitt kjøremønster.
Økokjøring kan redusere drivstofforbruket betydelig.Dekktrykket må være riktig og sjekkes regelmessig, for å gi et optimalt drivstofforbruk og veigrep på vått underlag og bremselengdene må respekteres.

Husk også at dekkene er det eneste kontaktpunktet mellom bobilen og veien. Vær oppmerksom på kvaliteten og ytelsen til dekkene dine.

Kjøpe billige bobildekk online?

Hos Tirendo.no kan man kjøpe billige bobildekk til bobilen, de har gratis frakt, 30 dagers returrett og levert klare til montering på døren hjemme hos deg. Mange dekkmerker som f.eks. Bridgestone dekk, Continental dekk, Goodyear dekk, Avon dekk, Michelin dekk, Nexen dekk, og mye mer.

Når du har valgt ut dekket du vurderer å kjøpe, bør du kontrollere prisen hos flere forhandlere. Det er ganske vanlig at du kan spare 1000–1500 kroner på fire sommerdekk eller vinterdekk av samme merke og modell.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.