Husk å sjekke mønsterdybden på dekkene dine

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Mønsterdybden på dekkene

Husk – Dekkene dine må ha en mønsterdybde på minst tre millimeter.

Fra 1. november må dekkene dine ha en mønsterdybde på minst tre millimeter, men mange er ikke klar over at det også gjelder sommerdekk. Nå varsler politiet flere kontroller.sjekke-monsterdybde
Slik sjekker du
Mønsterdybden skal måles i slitebanen på dekket, altså der dekket er mest slitt.
3 millimeter er altså minstekravet. Bilistorganisasjonen NAF anbefaler imidlertid noe mer mønsterdybde enn dette
– Kjøp en mønsterdybde-måler på din nærmeste bilrekvisitabutikk. Dette er et enkelt lite verktøy som alle kan bruke og som koster fra 20-50 kroner.
– Følg bruksanvisningen på pakken, mål dybden og sjekk om mønsterdybden holder i forhold til de fastsatte minstemålene.
– Sommerdekk skal ha en minimumsdybde på 3,0 millimeter.
– Vinterdekk skal ha en minimumsdybde på 3 millimeter.
På med piggene
Fra 1. november til første mandag etter 2. påskedag, er det tillatt å kjøre med piggdekk. Unntaket er Nordland, Troms og Finnmark, hvor de kan kjøre med pigger fra og med 15. oktober til og med 1. mai.
Det er samme krav til mønsterdybde også for piggdekk.
Kjører du med piggdekk, påløper det utgifter til piggdekkgebyr i de større byene.Husk at dette også gjelder selv om du kun er på gjennomreise.
Piggfritt fungerer bra under de fleste føreforhold, selv om piggdekk må sies å være tryggest under noen føreforhold

Fra 1. januar innførte Samferdselsdepartementet nye dekkforskrifter, som sørget for påbudt bruk av vinterdekk på såkalte tunge biler. Dette skjedde etter at utenlanske vogntog på dårlige dekk gjentatte ganger skapte farlige situasjoner på norske vinterveier.
Etter at de nye dekkforskriftene ble innført har NLF sett at stadig flere sommerdekk blir merket «M+S»
– De internasjonale velrenommerte dekkprodusentene har helt enkelt stemplet sommerdekkene sine med M+S. Dermed har et sommerdekk blitt til vinterdekk. For internasjonale selskaper er det en stor fordel at de slipper særskilte dekk for Norge, men det blir en bjørnetjeneste for norske vinterveier.
Norsk lastebileierforbund vil nå ha fjernet tillatelsen til å kjøre med disse dekkene på norske vinterveier, og kun tillate dekk med den strengeste klassifiseringen, det såkalte alpesymbolet. Denne endringen ønsker Nokian velkommen
Slik måler du mønsterdybden i dine dekk.
https://www.naf.no

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.