Nye regler for bobiler

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Endringer som gjør bobillivet enda bedre!

Nye regler for bobiler.

Endringer av forskrifter gjør at bobiler over 3500 kg betaler personbiltakst i bomstasjoner, får økt lovlig hastighet på motorveier, økt kjøretøybredde og krav til vinterdekk og kjettinger endres. Endringene gjelder fra oktober 2016.

Bobiler er ikke sammenlignbare med tunge kjøretøy som lastebiler, busser og vogntog, men er likevel underlagt mange av de samme kravene. Vi har nå forenklet regelverket ytterligere for bobileiere, sier samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.

Samferdselsdepartementet og Vegdirektoratet har i dag vedtatt tre forskriftsendringer. Endringene trer i kraft straks. Disse kommer i tillegg til endringene tidligere i år, hvor bobiler over 3500 kg nå betaler personbiltakst i bomstasjoner, i stedet for tungbiltakst, og at bobiler skal følge samme intervaller for EU-kontroll som personbiler, i stedet for tidligere krav om årlig kontroll.

Nye regler for bobiler

Nye regler for bobiler som gjelder fra 16. oktober 2016. (Foto: campingbil.net).

Økt tillatt hastighet og kjøretøybredde

Den første forskriftendringen går ut på at biler mellom 3500 kg og 7500 kg nå kan kjøre inntil 110 km/t der slik hastighet er tillatt. Tidligere kunne ikke motorvogner med tillatt totalvekt over 3 500 kg kjøre i høyere hastighet enn 80 km/t.
Den andre forskriftsendringen går ut på at største tillatte kjøretøybredde for bobiler på offentlig vei blir 2,6 meter, fra tidligere 2,55 meter.

Samme krav til vinterutrustning som personbiler

Den tredje forskriftsendringen går ut på at kravene til vinterutrustning for bobiler mellom 3500 kg og 7500 kg blir de samme som for kjøretøy inntil 3500 kg. Dette betyr at påbudet om særlige merkede vinterdekk, minimum 5 mm mønsterdybde og krav om medbringelse av kjetting, bortfaller.
-Ettersom bobiler sjelden blir benyttet på vinterføre, vil kravene utgjøre en betydelig utgift som ikke kan begrunnes med tilsvarende bedret trafikksikkerhet. Gjennom å vedta disse endringene har vi nå gjort det enklere å eie og bruke bobil, sier Solvik-Olsen.

Kilde: Regjeringen.no

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.