Propan i bobil kan utløse kjempesmell

Propan i bobil og campingvogn kan utløse kjempesmell!

Propan i bobil og campingvogn kan utløse kjempesmell med dødelig utfall. Eksperter anbefaler at gassanlegg i bobiler og campingvogner kontrolleres årlig.

Nordmenn bruker mye propangass om sommeren, gassen finnes i blant annet bobiler, campingvogner og båter.

Propangass er i utgangspunktet en meget god energikilde, dette forutsettes at gassanlegget vedlikeholdes. Gasslangene er omtrent en ferskvare som bør byttes ut hvert 3. år.

Propangass fortrenger oksygen, ved lekkasje kan det være fare for kvelning.

Ved gasslekkasje i en bobil eller campingvogn kan det utløses svært store krefter. Se video av en gasseksplosjon i en campingvogn nedenfor.

For å unngå kjempesmell i bobilen eller campingvogna bør man sjekke gassanlegget en gang i året. Du må også sørge for at du har en operativ gassvarsler og røykvarsler. Gassvarsleren skal plasseres nede ved gulvet, mens røykvarsleren skal plasseres høyest mulig.

All fast gassinstallasjon skal du overlate til proffesjonelle personer å kontrollere. Slangen kan du sjekke selv. Over tid kan slangen bli sprø og morken. Test gassslangen ved å bøye den og se om det blir sprekker. Åpne for gassen og ta såpevann på koblingspunktene til slangen. Kommer det bobler, er det lekkasje.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.