Sammenleggbar el-sykkel til bobil

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Sammenleggbar el-sykkel, perfekt for bobil

El sykkelen har hatt en enorm utvikling de siste årene både i kvalitet og batteristyrke og levetid.

En elektrisk sykkel er et suverent tilleggsutstyr til bobilturen. Den krever ingen sertifikat, veiavgift eller  forsikring.
Hva er en el-sykkel?
En el-sykkel brukes som en vanlig sykkel, men motoren gir deg assistanse når du ønsker det, f.eks. i bratte bakker og motvind. Du sykler i konstant medvind. Sykkelen med elektrisk assistent gjør de harde sider av sykling betydelig mer avslappet. Bakker og motvind gjør en ikke så andpusten og svett. El- sykler kan sykles opptil ca. 25 – 30km/t med PAS-system (El-motor og pedalkraft) utover dette er det bare din egen styrke som setter begrensinger. Uten pedalkraft vanligvis mellom 4 og 7 km/t, med kun håndspeed (ikke tråkk)
Sammenlaggbar El-sykkel - Pedelec 1
Hvem kjøper elsykkel?
Vi har ingen statistikk, men en runde med importører og forhandlere forteller at det ikke finnes en typisk elsyklist. Elsykkelsalget er fordelt ca. 50/50 mellom kjønnene, aldersmessig er kundegruppen mellom 14 og 80 år, mens man antar at hovedmengden ligger mellom 30 og 50 år. Foreløpig er elsykkelen langt på vei et byfenomen. Vi ser også at stadig flere bedrifter kjøper inn et antall elsykler til bruk for sine ansatte til møter, som en erstatning for taxi.
Nederland er et foregangsland for el-sykling. Over 20% av totalsalget av sykler i Nederland er el-sykler. Tidligere så de at det i hovedsak var den eldre delen av befolkningen som kjøpte el-sykler. Nå ser de den største veksten blant 30-åringene.
Pris og kvalitet
Prisene varierer i hovedsak fra ca. kr 10.000 til 50.000, men det finnes også el-sykler til godt over kr 100.000. Ser vi på prisnivået kr 13-25.000, får vi mye å velge mellom og kvaliteten er svært høy.
Sammenlaggbar El-sykkel - Pedelec
I Norge er det et godt utvalg av el-sykkeltyper og merker. Men foreløpig er det relativt få forhandlere. Det finnes sykler av tvilsom kvalitet, og det finnes sykler av meget god kvalitet. Det finnes by-landeveissykler, off-roadere, karbonracere, sammenleggbare, fulldempede, transport/varesykler, tandem-el-sykler. Egentlig hele spekteret av sykkeltyper.
Noe av det beste med sykkelen er at den ikke krever spesialisering eller førerkort, og at den ikke er underlagt strenge regler

Sammenleggbar elsykkel

 
kilde: elbil.no

Annonse:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.