Bobil utstyr – Hva veier lasten i Bobilen?

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Bobil og Utstyr

Hva veier egentlig alt vi tar med oss i bobilen?

Hva laster vi bobilen med og hva veier det? Det er ingen rask og enkel måte å finne ut vekten på varene du har lagt inni bobilen, så det er fristende å laste til hver ledige plass er fylt. Man tenker ofte på lasting som volum men vekten på bobilen er langt mer viktig.
Dessverre kan du ha overskredet lasteevne  lenge før alt er stuet. Den eneste måten å sjekke om din bobil er overbelastet er å veie den.
Her er det en liste som tar utgangspunkt i en gjennomsnitts familie på 4. Tallene nedenfor gir bare en pekepinn på hvor mye tingene veier, det er veldig individuelt hvor mye familier tar med seg i bobilen, men det gir en illustrasjon på hvor mye det er snakk om.
camping-accessories
Mange bobiler ender opp overlastet og rett og slett fordi folk legger altfor mange ting inn i dem.
Dessverre kan du ha overskredet lasteevne  lenge før alt er stuet. Den eneste måten å sjekke om din bobil er overbelastet er å veie den.
Hva veier utstyret i bobil?
• Kjøkkenutstyr: ca 40 kg
• Elektriske apparater: ca 7 kg
• Propanflaske: 25 kg
• Klær: ca 15 kg
• Toalettsaker: ca 5 kg
• Diverse verktøy: ca 5 kg
• Diverse utstyr: ca 5 kg
Totalt blir dette omtrent 100 kg.
I denne oversikten er det ikke tatt hensyn til mat, vann, drikker, renholds utstyr, grill, campingstoler/bord, fortelt, spillvann m.m. Dette betyr at en vanlig familie sannsynligvis laster minst 200 kg i bobilen på en liten ferietur.
Husk også å ta med vekt av passasjerer + førerens vekt over 75 kg.
Er nyttelasten i bobilen knapp bør man være svært oppmerksom på hva man bør ta med seg i bobilen, eller hva man kan legge igjen hjemme.
Kjør den fullastede bobilen til en veiestasjon. Statens vegvesen har mange av disse rundt i Norge så ring og hør hvor den nærmeste er for deg.
For å bestemme hvordan vekten er fordelt i forhold til din bobils spesifikasjoner, se i vognkort. Opplysninger om tillatt vekt på akslingene finner du i bobilens vognkort, punkt 8.
HUSK: Etter vår mening er det bedre med litt overvekt enn feil vektfordeling som gir ustabile kjøreegenskaper og dårligere bremseeffekt. Vær derfor oppmerksom på hvordan du fordeler lasten i bobilen.
Mange bobiler blir overlastet på grunn av det legges for mye ting inn i den i forhold til lasteevnen. Man sjekker om bobilen er overbelastet ved å veie den. Den må veies når den er fullastet, last opp med hva du normalt ville hatt med deg på bobiltur, inkludert passasjerer, mat, klær, drivstoff, vann, propan, proviant, tilhenger, sykler, skiboks og annet må også inkluderes.
Dette er ganske mye å huske på men det kan ha stor betydning for bobilens kjøreegenskaper og bremseeffekt.
Hvordan veie en Bobil. klikk her.
Kilde: Norsk Caravan Club

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.