Bobil import – Kjøp av bobil fra utlandet

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Kjøp av bobil fra utlandet

Er du en av mange nordmenn som planlegger å kjøpe en ny eller brukt bobil i Tyskland, Sverige eller et annet europeisk land, kan det lønne seg å være godt forberedt

Import av Bobil.  Når det gjelder bobiler er det foruten momsen særavgifter som må betales. Tollverket har en egen utregningskalkulator der du kan få en utregning på hvor mye det vil koste i engangsavgift og merverdiavgift (for innførselen).

Import av bobiler

Tollfri innførsel til Norge
Kjøper du campingvogner og tilhengere i Sverige betaler du kun momsen på kjøpesummen uansett om vognen er ny eller brukt. Les mere under «Shopping».
Importere kjøretøy
Skal du importere kjøretøy fra Sverige? Ved å bruke Tollverkets kalkulator for innførsel av kjøretøy vil du få en utregning på hvor mye det vil koste i engangsavgift og merverdiavgift (for innførselen). Klikk her for å komme til kalkulatoren.
Forbruker Europa
Kjøp av bobil fra utlandet blir stadig mer populært blant nordmenn. Men når du skal gjennomføre en så stor transaksjon som et bobilkjøp innebærer, er det viktig å være best mulig forberedt. Forbruker Europa har derfor laget en oversikt over hva du bør og ikke bør gjøre når du handler bil i utlandet. For mer informasjon gå till Forbruker Europa-»
Kalkulator: import av kjøretøy
kjop av bil i europa
Forbruker Europa anbefaler at du benytter en forhandler når du kjøper (brukt eller ny) bobil i utlandet. Har du kjøpt bil privat, og det oppstår konflikt eller problemer i forhold til selger, har ikke organisasjonen  mulighet til å hjelpe deg.

MODELL

Når du leter etter bobil og sammenligner priser i forskjellige land, er det viktig å huske at modell- og typebetegnelsen kan variere. Noen ganger er det store forskjeller, for eksempel knyttet til hvor mye ekstra utstyr som er inkludert, andre ganger er forskjellene små.

PRIS

Når du beregner totalprisen på en bobil som du har lyst å kjøpe, må regnestykket inkludere salgsprisen minus moms i kjøpslandet, pluss moms og avgifter som du må betale i Norge.
I tillegg kan det lønne seg å regne på kostnadene til reise og transport som påløper når du skal hente bobilen i utlandet.
Moms og avgifter som skal betales i Norge, kan du selv regne ut på Tollvesenet sine hjemmesider, http://www.toll.no./
Du bør også ta med i beregningen verdien av de garantiene og avtalene som ofte følger med når du kjøper bobil i Norge. Undersøk også hva det vil koste å rette eventuelle feil eller mangler ved en bil kjøpt i utlandet.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.