Energimerke på bobiler?

Skal nye bobiler ha energimerke?

For å følge kravene i merkeforskriften må selgere av nye personbiler, inkludert bobiler, plassere et energimerke på eller i nærheten av hver enkelt nye bil eller bobil som utstilles.

Energimerket skal utformes som et oppslag i A4-format som informerer om bilens drivstofforbruk og CO2 -utslipp.

Energimerket skal også inneholde opplysninger om modell og drivstofftype for den aktuelle bilen som samsvarer med opplysningene i typegodkjenningen.

Gjelder energimerking for bobiler?

Skal nye bobiler ha energimerke?

Skal nye bobiler ha energimerke?

Merkeforskriften gir nærmere regler om hvordan sted som utstiller nye personbiler (bil gruppe M1) for salg eller leasing, plikter å opplyse forbrukerne om drivstofforbruk og CO2-utslipp for de utstilte bilene.

Kravene til energimerking gjelder personbiler (bil gruppe M1) som tidligere ikke har vært registrert i Norge eller utlandet, jf. merkeforskriften § 1 tredje ledd. I praksis innebærer dette at kravene til energimerking knyttes opp mot fabrikknye personbiler.

Kjøretøygruppe M1 inkluderer biler for persontransport med maks åtte sitteplasser i tillegg til førersetet. De fleste bobiler, campingbiler og enkelte andre større personbiler er inkludert i denne kjøretøygruppen.

Med andre ord gjelder energimerkingen også for nye bobiler.

Mer om Energimerking av nye kjøretøy

I tillegg skal det ha en standard tekst: «En oversikt over drivstofføkonomi og CO2-utslipp med data om samtlige nye personbiler fins tilgjengelig på www.vegvesen.no (Nybilvelger).

Formålet med bestemmelsene om Energimerking av nye personbiler

Formålet med bestemmelsene om energimerking av nye personbiler er å bidra til reduksjon av klimagasser. Det
tas utgangspunkt i at CO2 -utslippene for en stor del stammer fra personbilene. Informasjon i form av relevante og
sammenlignbare opplysninger om personbilers spesifikke drivstofforbruk og CO2 -utslipp skal bidra til at forbrukernes valg styres i retning av biler som bruker mindre drivstoff og dermed slipper ut mindre CO2.

Dette skal igjen føre til at produsentene treffer tiltak med sikte på å få ned drivstofforbruket i bilene de produserer.

Kilde: Vegvesen.no

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.