Raskeste fergen mellom Norge og Danmark

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Feirer 10 år med den raskeste fergen mellom Norge og Danmark

Fjord Line kan igjen ønske velkommen til en ny sommer med den hurtiggående fergen som tar deg mellom Kristiansand og Hirtshals på to timer og 15 minutter. De daglige seilingene mellom Norge og Danmark, tar til onsdag 4. mai, to uker tidligere enn i fjor.

raskeste fergen mellom Norge og Danmark

Den raskeste fergen mellom Norge og Danmark. Foto: Fjord Line

Med en marsjfart på 38 knop sørger katamaranen HSC «Fjord Cat» for å ta deg over Skagerrak raskere enn noen andre ferger. Og nå strømmer også danskene til Norge. Ved inngangen til årets sesong kan Fjord Line notere en økning på 30 prosent i danske reisende med hurtigfergen.

Les også: Nyttige artikler om bobilferie i Danmark.

– Danskene har virkelig fått øynene opp for ferielandet Norge. I tillegg til at Norge er et flott turistmål, er interessen utvilsomt stimulert av en sterk dansk valuta. Når valutakursen er såpass gunstig for danskene, er det klart at Norge blir et fristende land å reise til. Og med vår raske katamaranferge ligger jo Norge bare et par timer unna Jylland, sier markedsdirektør Ole Christian Mørk i Fjord Line.

Nytt i år

I år varer sommersesongen med HSC «Fjord Cat» fra 4. mai til 4. september, og nytt for året er at nordmenn kan benytte seg av tilbudet om dagstur til Danmark med sykkel. Med tidlig avgang fra Kristiansand og kveldsbåten hjem fra Hirtshals har du rikelig med tid til både severdigheter og opplevelser på sykkelsetet i Danmark.

I skoleferietiden fra 17. juni til og med 15. august har Fjord Line tre daglige avganger fra Kristiansand og Hirtshals, mot to daglige avganger på for- og sensommeren. Fra i år vil Fjord Line for øvrig selv stå for taxfree-salget om bord. Overtakelsen av taxfree-salget innebærer at butikken vil få et mye bedre og større vareutvalg enn tidligere.

Nok av plass

Siden oppstarten i 2006 har HSC «Fjord Cat» fraktet rundt to millioner passasjerer. Om bord er det plass til 676 passasjerer, 180 biler og fire busser. Den 91 meter lange bilfergen ble første gang satt i rute mellom Norge og Danmark i april 2006. De to første årene gikk HSC «Fjord Cat» mellom Kristiansand og Hanstholm. I 2008 innledet Fjord Line Express sine daglige seilinger mellom Kristiansand og Hirtshals med den avanserte katamaranen.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.