Continental-såle

Verdensrekord på Continental-såle

Continental lager mer enn bare dekk, og har de siste årene levert avanserte såler til Adidas sine løpesko. Et av parene brukte Dennis Kimetto da han satte verdensrekord i marathon i Berlin i slutten av september.

Continental-såle

Continental-såle

Det tyske varemerket Continental er fra tidligere kjent som en av verdens største dekkleverandører til alt fra vanlige biler via tungtransport, spesialkjøretøy, motorsykler og til vanlige tråsykler. I tillegg er Continental en av de største underleverandørene av tekniske løsninger til bilindustrien. Nå satser Continental på et helt nytt område med å lage skosåler og har allerede blitt kjent for å levere noen av de beste sålene på markedet.

Continental har samarbeidet med Adidas siden 2009, og bruker sin erfaring med å lage dekk til å lage skosåler som gir det beste grepet på alt fra tørr asfalt til sleipe skogsstier. Mer enn 80 forskjellige Adidas-sko med Continental-såle er nå på markedet, som alle har et meget godt grep takket være en helt spesiell gummiblanding Tester har vist at Continental-sålene gir 15-30% bedre grep enn tidligere, og kan dermed føre til en mer effektiv løpetur.

– Vi ønsket å utvikle en helt ny gummiblanding for skosåler ved å bruke vår erfaring fra dekk på et nytt område. Gode såler er viktig for å kunne løpe fort i et marathon, og det er et viktig sikkerhetsaspekt på for eksempel en fjelltur. Vi har brukt profesjonelle utøvere til å teste våre sko, og det er blant annet gjort i våre testlaboratorier i Hannover. Resultatene har så langt vært enestående, sier Fabian Dettmer fra Continental.

I disse dager er Continental i ferd med å utvikle skosåler for snø og is, og utelukker ikke å engasjere seg i flere idretter på sikt. Allerede nå er det en snowboard-sko på markedet med Continental-såle.

Verdensrekord i Berlin
Da Dennis Kimetto løp inn til tiden 2:02:57 i Berlin Marathon den 28. september satte han også en ny verdensrekord på distansen. 30-åringen fra Kenya løp på skoene Adidas Boos 2.0, med såler fra Continental.

Det var den tredje verdensrekorden satt med Continental-såler siden 2011.

Her kan du laste ned Continentals ”case-study” om hvordan produksjonen av skosåler foregår:
http://www.continentaltire.com/www/download/tires_de_en/themes/news/download/dl_2013_12_06_adidas_case_study_en.pdf

Annonse:Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.