Barn og bobilferie

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Bobilferie med barn

Barnefamilier reiser oftere og oftere på ferie i bobil. Her får du tips og triks i forbindelse med barn i bobil.

Gjør barn klar for tur i bobil

Bygg opp barnets entusiasme ved å involvere dem så mye som mulig i planleggingen av bobil turen helt fra starten – hvor dere skal dra, hva dere skal spise, hva dere skal pakke osv.

TenBarn og bobilferiek på de aktivitetene barna liker: fotturer, bading, sykling etc, deretter velger dere deretter.

Hvis det er deres første tur med bobil så bo mest mulig på campingplasser med alle fasiliteter og kjekke lekeplasser. Dette gjør den første turen til en kjekk erfaring for ungene og dy bygger opp entusiasme for fremtidige turer.

La barna pakke sin egen lille sekk med det de ønsker å ta med, leker, bøker etc

Ikke glem favorittbamsen. Den er god å kose med i bobilen både natt og dag.

Ta med mat nok til å lage raske enkle måltider. Ingenting er mer stressende enn sultne sutrete barn.Pakk også kjeks, tørket frukt og lignende i tilfelle noen er småsultne underveis.

Husk å pakke førstehjelpsutstyr. Du kan lage din egen eller kjøpe et komplett sett.

Første dag og natt i bobil – ikke ha dårlig tid!

Barn og bobilferieDe fleste barn ønsker å sove i alkoven i bobilen. Dette er sengen over førersetet og det er  en flott hule for barna. Det skal være et sikkerhetsnett du setter opp over inngangen til sengen som hindrer barna fra å rulle ut av sengen.

På veien med bobilen:

  • Pass på ungene er festet på en sikker måte.
  • Ha med DVDer og CDer som barna like, lydbøker er også kjekt.
  • La barna være med å hjelpe til i ferien, gi dem bestemte oppgaver.. Dette letter arbeidet for foreldrene og barn liker å ha faste oppgaver.
  • Underveis kan dere ha leker med barna, f.eks konkurranse om hvem som «får» flest biler om man velger hver sin farge/ merke bil og teller de biler dere ser..
  • Ikke planlegg for omfattende program for turen. Det kan da fort bli stressende. Ikke kjør lenger enn 5 timer til dagen og ha pauser underveis. Det er godt å strekke beina og ta en tur på toalettet.
  • Kom til campingplassen mens det ennå er lyst slik at barna kan bli kjent i området, finne lekeplass og kanskje noen nye venner.
  • Hvis mulig, planlegg lengre kjøretid tidlig på morgenen, eller om nødvendig, sent på kvelden, når barna sover.
  • Drinker og snacks kan være nyttig på lange turer, men unngå klebrige eller smuldrete snacks. Styr unna kullsyreholdige og sukkerholdige drikker da dette ofte fører til hyppige toalett stopp. Ha en pose og våtservietter tilgjengelig for en rask opprydding.
  • Gi hvert barn en plass inne i bobilen til sin eiendeler. Dette vil gjøre at de føler seg mer hjemme og det vil holde bobilen ryddigere. Alle kan gjerne ha hver sin plastkasse m/ lokk med klær og leker, ingen får da ta med seg mer enn det som går i kassen.

En bobiltur er en ferie hele familien kan nyte!

Det kan lett bli kaos i en bobil, selv for de mest velorganiserte. Allikevel er det å feriere med alt nødvendig med seg i bobilen en kjempefin opplevelse.
En bobiltur kan være betydelig rimeligere enn hotellferie og man kommer seg rundt til alle steder på kort tid.. De løpende kostnadene ved campingplasser, drivstoff, motorvei bompenger etc. er også for det meste det samme uansett hvor mange passasjerer du har med så prisen pr person kan være ganske rimelig i forhold til en del andre alternativer, speseielt hvis dere er en stor familie..

Det er velkjent at barn i alle aldre elsker camping. I en bobil får du campingtur men samtidig mye mer luksus enn en telttur. Bobilferie med barnEuropa har mange campingplasser hvor det kryr av barn som dine barn kan leke med. Det er mange familieorienterte campingplasser med flotte lekeplasser og veldig godt utbygde fasiliteter.
Uansett hvor du bor har du ett godt kjøkken med deg hvor du kan lage mat som er sunn og rimelig. Planlegger du  tur ut til en attraksjon har du huset med deg og slipper å tenke på å pakke inn og pakke ut. Mange bobiler har sykkelstativ. Det er lurt å ha med sykler både for voksne og barn. Man kan sykle til ulike attraksjoner og inn til byer. En del byer er veldig godt tilrettelagt for sykling. Det er også kjekt å ha sykkel inne på campingområdet da dette ofte er store campingplasser og da kommer man seg lettere rundt omkring.

Hold barna orientert om hvor dere kjører, hvilke byer der kjører gjennom osv. Dette er lærerikt for barna.

Å reise med bobil er mer tidkrevende enn å sette seg på et fly når man skal reise. Se på dette som kvalitetstid med familien.

Barnevennlige Campingplasser i Europa klikk her

Kilde: Bobilportal.no

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.