Bobiltur til Nyborg i Danmark

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Legg bobilturen til Nyborg i Danmark

En bobiltur til Nyborg og omeng er et besøk i Danmarks historie. Nyborg by er en gammel by med mange hyggelige handlegater og med flere historiske og kulturelle severdigheter, blant annet Nyborg Slott. Slottet ble bygget på 1100-tallet og står fortsatt like flott som et naturlig midtpunkt sammen med byens vanntårn fra 1899.

Ta med bobil til slottet i Nyborg

Ta med bobilen til slottet i Nyborg, Danmark

Fakta om Nyborg

Nyborg er en by som ligger på Fyn i Danmark, kommunen har ca 20 000 innbyggere.  Nyborg ligger ved Storebælt og er knyttet til Sjælland via Storebæltsboren. Fra 1183 til 1413 var byen samlingssted for Danehoffet, som var landets lovgivende og dømmende forsamling. Den regnes derfor som Danmarks hovedstad i denne perioden. Erik Klipping utstedte den første danske håndfestning i Nyborg, og etter hans død ble morderne lyst fredløse der. Christian II ble født på Nyborg slott.

Det meste av eldre bygninger gikk tapt under en stor bybrann omkring år 1800.

Kart over Nyborg i Danmark (noen severdigheter og alle campingplasser i området er merket på kartet)


Vis Bobilferie i Nyborg i et større kart

Nyborg som feriemål

Har du med sykkelen bør du sykle i det lett kuperte Østfynske landskapet. Her finner du flott natur med mange små idylliske landsbyer med historiske hus og flotte herregårder. Liker du strand og vannliv er Nyborg perfekt for familier. Strendene i området er blant Danmarks beste og fineste, de ligger ikke langt fra byen. Havnefronten har i de senere år blitt utbygget med moderne bygninger som sammen med gamle severdigheter gir inntrykk av en by som tar vare på historien og hilser fremtiden velkommen.

Severdigheter i Nyborg

 • Dyrehave mølle – vindmølle av hollandsk type fra 1858, med komplett inventar.
 • Festningsverkene – mesteparten av festningsverkene ble demontert etter nedleggelsen av festningen i 1869, men deler av vollene og det meste av vollgravene er bevart, samt at Landporten og Jomfrutårnet står.
 • Nyborg vanntårn
 • Museumsfærgen M/F Kong Frederik IX – utstilling om Storebæltsoverfarten.
 • Nyborg og Omegns Museum – lokalhistorisk utstilling i kjøpmannsgård fra 1600-tallet
 • Nyborg slott – godt bevart middelalderslott
 • Storebælt Udstillingscenter (ved Knudshoved) – utstilling om Storebæltsforbindelsen
 • Vor Frue kirke – fra ca. 1400
 • For enda flere severdigheter i Nyborg – besøk visitnyborg.dk.
En bobiltur til Nyborg og omeng er et besøk i Danmarks historie.

En bobiltur til Nyborg og omeng er et besøk i Danmarks historie.

Campingplasser i Nyborg distriktet

 • Tårup Strand Camping. Deilig naturskjønn campingplass 10 km sør for Nyborg. Mange plasser med flott utsikt over Storebælt, til Broen og Langeland. Gode bade og fiskemuligheter. 2 Lekeplasser med hoppeputer, beach-volley, bordtennis m.m. (+45) 6537 1199.
 • Nyborg Strandcamping ApS, Nyborg Strandcamping er en unik familiecampingplass, belighenhet med panorama utsikt til Storebælt. Egner seg godt for bobil. De har deilig barnevennlig sandstrand og ligger ikke langt fra sentrum og mange severdigheter. Telefon: (+45) 6531 0256.
 • Kongshøj Strand Camping, Skjønn familiecamping 14 km sør for Nyborg, med barnevennlig badestrand. Telefon: (+45) 6537 1288.
 • Grønnehave Strand Camping ligger litt nord for Nyborg har bla overbygg på terasse, med en stor grill til gratis bruk. Telefon: (+45) 6536 1550.

For mer informasjon om Nyborg – besøk visitnyborg.dk.

Annonse:

 

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.