Bobildekk tips

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Bobildekk tips

Bobildekk: Mønsterdybden, Slitasje, Lufttrykk, Holdbarhet

Bobildekk. På bobiler er det viktig og få dekk med riktig lasteindeks. Det brukes dekk med indeks C som er et 8-lags dekk. Disse har større lastekapasistet en personbildekk som har 4 til 6 lag. I og med at bobiler som regel er godt lastet, kan kjøring med feil dekk være direkte livsfarlig. På grunn av at det er 8 lag i C-dekk blir disse noe dyrere enn personbildekk. Viktige data om dekk og felg finnes i vognkortet.Bobildekk tips
Holdbarhet:
Dekk er ferskvare, har det blitt hevdet. Dette er en sannhet med modifikasjoner. Gummien blir hardere med årene. Dette er merkbart etter cirka 5 år, selv om du kjører lite. Når dekket er i bruk, blir det eksponert for varme, salt, kjemikalier og sollys. Alt dette sliter på gummien.
Mønsterdybden:
Kravet er minst 1,6 millimeter, men fagfolk vi har vært i kontakt med, advarer mot å kjøre med så slitte dekk. Når mønsteret er 3-4 millimeter, er det utslitt.
Slitasje:
Følg med hvordan dekkene slites. Slitasje bare på midten tyder på for mye luft i dekkene. Slitasje på kantene kan bety for lite luft. Ujevn slitasje kan også bety feil i forstillingen. Et dekk varer vanligvis 3-4 sesonger, men det kommer an på hvordan du kjører. Røff kjørestil kan slite ut dekkene på en sommer.
Lufttrykk:
Feil lufttrykk sliter på dekket. For eksempel vil 30 prosent for lite luft halvere dekkets levetid. Er bilen fullastet, kan det bli undertrykk. Ideelt sett bør man sjekke lufttrykket hver 14. dag. Sjekken bør skje når dekkene er kalde.
Bildeler og bobildeler til gode priser i nettbutikken finner du her: 12bildeler.no

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.