Bobil og sikkerhet – Innbrudd, tyveri og beskyttelse

Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/9/c/e/campingbil.net/httpd.www/wp-content/themes/3magazine-premium2/template-parts/content.php on line 13

Bobil og sikkerhet

Bobil – Innbrudd, tyveri og beskyttelse

Bobil er en stor og dyr investering for de fleste av oss, og bobiler er dessverre blitt ett attraktivt tyveri og innbruddsobjekt. Denne artikkelen tar for seg ulike tiltak man kan utføre for å beskytte seg bedre.
Bobil og sikkerhet – Innbrudd, tyveri og beskyttelse
Bobil og sikkerhet – Innbrudd, tyveri og beskyttelse
Bobiler er ikke spesielt attraktive i seg selv for tyver og kjeltringer, de er ofte ute etter det verdifulle innholdet som teknisk utstyr, dupetitter og andre verdisaker som bobiler ofte inneholder, kanskje spesielt mye i norske bobiler. Derfor er det viktig å sikre at bobilen står parkert godt sikret på et sikkert sted.
Første bud er å kontrollere at alle vinduer er lukket og at alle dører er låst når du ikke er i bobilen. La aldri noen verdisaker ligge synlig når du ikke befinner deg i bobilen. Hvis det er mulig så skal ikke bobilen stå ubevoktet over lengre perioder.
Andre bud er å sørge for at bobilen inneholder sikkerhetsutstyr som alarmer, bevegelsessensorer, sporingssystem når den skal stå ubevoktet. Noen forsikringsselskap krever at slikt utstyr skal innstalleres og noen har anbefalinger på bobileiere hva de bør ha av sikkerhetsutstyr i bobilen.
Det er mye sikkerhetsutstyr man kan innstallere for hindre tyveri og innbrudd i bobiler, her nevner vi noen av de viktigste:
•Hjullås. Hjullås er svært effektivt. Jo bedre kvalitet, jo vanskeligere er det for tyver å fjerne og flytte bobilen.
•Rattlås. Rattlås blokkerer rattet, bare synet av en slik kan skremme tyvene fra å prøve å stjele bobilen.
•Girlås. Girlås låser giren i sammen med håndbremsen.
•Alarm. Innbruddsalarm, høy og støyende lyd kan skremme noen tyver. Men i dag er det vel slik at ingen bryr seg om man hører bilalarmer lenger. Kan virke avskrekkende hvis man setter opp merker med “bilen har tyverialarm” rundt omkring på bobilen.
•Startsperre. Startsperre er en elektronisk tyverisikring, den trer i kraft automatisk når man tar ut tenningsnøkkelen, den sørger for at det ikke er mulig å starte bobilen uten original nøkkel.
•Sporingsenhet. En sporingsenhet kan spore bobilen din via mobilnettverket og GPS hvis tyvene greier å stjele bobilen. Slike enheter kan spore bobilen uansett hvor du er i verden, bevegelsene kan følges på en datamaskin.Man skal imidlertid være klar over at dagens proffesjonelle tyver bruker såkalte GPS jammere, dette er utstyr som forstyrrer GPS signalet og mobilsignalet. Ved bruk av slikt utstyr vil det ikke være mulig å spore bobilen.
Når du først skal investere i noe av det utstyret vi har nevnt her bør du kjøpe kvalitet.
Til slutt må det nevnes at det er svært viktig å ha god forsikringsdekning på bobilen. Kontroller forsikringer før du reiser på bobiltur, sørg for at det er god dekning og at de er gyldige. Husk også reiseforsikring.

Annonse:

Legg inn en kommentar

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.