Campingbil.net

Bilstol til bobil

Bilstol til bobi

Sikkerhet er viktig, å velge riktig bilstol til bobil kan være utfordrende.

Bilstol til bobil. Det kreves ikke noen spesiell bilstol for bobiler i forhold til personbiler. Her omtales i følge Forbrukerrådet noen av de beste bilstolene.

Den bakovervendte modellen Maxi-Cosi 2way Pearl – ligger på Forbrukerrådets liste over de beste barnesetene som er testet de ti siste årene.

Maxi-Cosi 2wayPearl

Kanadiske Maxi-Cosi er en stor og seriøs produsent av barneseter. Maxi-Cosi ligger allerede inne på Forbrukerrådets liste med både baby- og beltestoler. Denne gangen lykkes Maxi-Cosi også med å oppnå flotte resultater for en småbarnstol: 2wayPearl.

Maxi-Cosi 2wayPearl er en kombi-stol, noe som innebærer at den kan brukes både frem- og bakovervendt. Forbrukerrådet anbefaler kun å bruke kombi-stoler bakovervendt. Og når du bruker den bakovervendt, fremstår isofix-stolen 2wayPearl som et svært godt valg.

2 wayPearl oppnår blant annet 4,0 poeng i frontkollisjonstesten, 3,5 poeng i sidekollisjonstesten og 5,0 poeng i Risiko for feilbruk. Til sammen oppnår stolen solide 73 poeng.

2way Pearl er for øvrig den første stolen testet av ICRT/ADAC, som er godkjent i henhold til det nye og strengere i-Size-regelverket. Det betyr at stolen ikke er godkjent i henhold til de klassiske vektgruppene, men at den i stedet er godkjent for barn som er 67 til 105 centimeter lange. 2wayPearl kan brukes fra barnet er omkring 6 måneder helt til det fyller 4 år.

Bilstol til bobi

BeSafe iZi Go X1

Norske BeSafe har også blitt testet, babystolen iZi Go X1 uten base oppnår 76 poeng, nøyaktig det samme som forgjengeren iZi Go oppnådde i 2011. 76 poeng er solid og kvalifiserer til en plass på forbrukerrådets liste. Go X1 havner et stykke ned på listen, da fem stoler kan vise til enda bedre resultater i denne klassen.

Med isofix-base måtte iZi Go X1 nøye seg med 75 poeng, noe som ikke er bra nok for å hevde seg i isofix-klassen. I denne klassen har nemlig hele ni stoler oppnådd mellom 86 og 79 poeng.

Kilde: Forbrukerrådet.

Mer om BeSafe, Maxi Cosi og Brio produkter finnes her på Babystore.

 

Best i test liste fra Forbrukerrådet.

Annonse:

 

 

Exit mobile version